Σε σκουπιδότοπο έχει μετατραπεί, τις τελευταίες μέρες, ο χώρος που βρίσκεται έξω από το Κλειστό Αθλητικό Κέντρο της Καλαμίτσας "Αλεξάνδρα Δήμογλου". Στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί από μπάζα και ογκώδη αντικείμενα μέχρι σακούλες σκουπιδιών.

 

Την εικόνα αυτή στηλίτευσε μέσα από ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο επικεφαλής της παράταξης "Ο τόπος της ζωής μας" Μάκης Παπαδόπουλος κατηγορώντας τον Δήμο Καβάλας για ολιγωρία.

 

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ FACEBOOK:

Αντί να μειώνει τους σκουπιδότοπους η διοίκηση του Δήμου Καβάλας, τους αυξάνει...
-----
Εδώ και ημέρες, έχει πάλι δημιουργηθεί ένας πρόχειρος σκουπιδότοπος έξω από το Κλειστό Γυμναστήριο της Καλαμίτσας, καθώς εξαφανίστηκαν οι μεγάλοι κάδοι που υπήρχαν για να ρίχνουν οι κάτοικοι ογκώδη αντικείμενα.

Γιατί η διοίκηση του Δήμου εξαφάνισε τους κάδους, χωρίς να ενημερώσει τους πολίτες; Γιατί δεν έβαλε κάποια σήμανση; Πώς θα ξέρουν οι πολίτες πού να πετούν τα ογκώδη απορρίμματα; Εκεί που γνωρίζουν ότι τα πετούσαν τόσα χρόνια, εκεί τα πετούν.

Το είχαμε προβάλλει ξανά το θέμα πριν από 2 μήνες, αλλά η Δήμαρχος είχε πει τότε «φταίνε οι Καβαλιώτες, επειδή πετούν ανεξέλεγκτα ογκώδη αντικείμενα».

Όχι, κυρία Δήμαρχε, δεν φταίνε οι Καβαλιώτες. Φταίτε εσείς που δεν έχετε ακόμη δημιουργήσει μικρά ή κινητά Πράσινα Σημεία και Γωνιές Ανακύκλωσης στις γειτονιές, ώστε να εξυπηρετείτε τους πολίτες.

Με βάση τον Ν.4447 του 2016, ο Δήμος μπορεί να συστήσει άμεσα μικρούς, οριοθετημένους και περιφραγμένους χώρους, με ειδική σήμανση, για να πετούν οι πολίτες μεγάλα ανακυκλώσιμα υλικά ή ογκώδη αντικείμενα. Ας ορίσει και ωράριο λειτουργίας, αν θέλει να ελέγχει τη ροή απορριμμάτων. Εναλλακτικά, μπορεί να τοποθετήσει ειδικά κλειστού τύπου κοντέινερ με πολλαπλές εισόδους για απορρίμματα.

Όταν είσαι στη διοίκηση του Δήμου δεν αρκεί να κάνεις διαπιστώσεις ή να κατηγορείς τους Καβαλιώτες. Πρέπει να δίνεις λύσεις στα προβλήματα.

Με την απόφασή της να αφαιρέσει τους μεγάλους κάδους από γειτονιές, η Δήμαρχος όχι μόνο δεν έλυσε το πρόβλημα, αλλά δημιούργησε ένα μεγαλύτερο...