Με τους εκπροσώπους των σωματείων των συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων από την Αθήνα και την Περιφέρεια συναντήθηκε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. Τις εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων του νομού Καβάλας εκπροσώπησε η πρόεδρος του Σωματείου Φωτεινή Στρουμπούλη. 

 

Οι εργαζόμενοι έθεσαν το αίτημα για μόνιμη και σταθερή εργασία, σε συνδυασμό με την αντιμετώπιση άμεσων προβλημάτων τα οποία σχετίζονται με τις συνθήκες εργασίας, τις πληρωμές, τη στέρηση εργασιακών δικαιωμάτων.

 

Από την πλευρά του ο υπουργός ανακοίνωσε ότι το υπουργείο εξετάζει συγκεκριμένες βελτιώσεις στο υφιστάμενο πλαίσιο απασχόλησης, μέχρι την εξεύρεση οριστικής λύσης στο θέμα της σχέσης εργασίας.

 

Επιπλέον είπε, επεξεργάζεται μια πρότυπη σύμβαση εργασίας για όλη την επικράτεια με την οποία θα καθορίζονται επακριβώς τα καθήκοντα των εργαζομένων, προκειμένου να αποφευχθεί η σημερινή πανσπερμία συμβάσεων οι οποίες δύναται να οδηγούν σε εργαζόμενους διαφορετικών «ταχυτήτων» παρ’ ότι το αντικείμενο εργασίας είναι ίδιο.

 

Τέλος ο υπουργός επισήμανε ότι το ζήτημα της εργασιακής σχέσης είναι ιδιαίτερα σημαντικό και στόχος είναι η επίλυσή του με τέτοιο τρόπο ώστε να μην αμφισβητείται η λύση, αλλά και στον κατάλληλο χρόνο, προκειμένου να είναι περισσότερες οι διαθέσιμες επιλογές.

 

Μετά το τέλος της συνάντησης η κ. Στρουμπούλη με συναδέλφισες της είχε την ευκαιρία να βγει και μια αναμνηστική selfie με τον υπουργό.