Συνάντηση εργασίας με στόχο την ανταλλαγή απόψεων για την πραγματοποίηση εκθέσεων και συνεδρίων στην Καβάλα είχαν ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Θ. Helexpo κ. Τάσος Τζήκας, ο  Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Μάρκος Δέμπας και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου κ. Ελευθέριος Κουκουτίνης, παρουσία του Συμβούλου Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριου Λαζαρίδη.

 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια αυτής που είχε ο κ. Λαζαρίδης με τον κ. Τζήκα στη Θεσσαλονίκη με θέμα την ανάπτυξη μιας ισχυρής σχέσης συνεργασίας ανάμεσα στη Δ.Ε.Θ. Helexpo και το Επιμελητήριο Καβάλας.

 

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Λαζαρίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

 

«Είχαμε την ευκαιρία να υποδεχθούμε τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Θ. Helexpo κ. Τάσο Τζήκα στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας που αναλάβαμε με το Επιμελητήριο Καβάλας για να αξιοποιήσουμε καλύτερα αυτό το καταπληκτικό εκθεσιακό – συνεδριακό κέντρο, το “Απόστολος Μαρδύρης”. 

 

Πριν λίγο καιρό, συνάντησα τον κ. Τζήκα στη Θεσσαλονίκη. Συζητήσαμε την προοπτική μεταφοράς της δικής τους τεχνογνωσίας με δεδομένο ότι η Δ.Ε.Θ. πραγματοποιεί πλέον εκθέσεις στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας. Είναι κρίμα ένα τέτοιο εκθεσιακό κέντρο όπως το “Απόστολος Μαρδύρης” να μην αξιοποιείται. 

 

Θέλω να πιστεύω ότι με τις δυνατότητες που έχει η επιτυχημένη διοίκηση της Δ.Ε.Θ. Helexpo θα προσφέρει την απαραίτητη τεχνογνωσία στο Επιμελητήριο Καβάλας ώστε να αυξήσουμε τον αριθμό των εκθέσεων ετησίως. 

 

Ο Νομός Καβάλας με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει μπορεί και πρέπει να παίξει ένα σημαντικό ρόλο στην αναπτυξιακή προοπτική όχι μόνο της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά συνολικά της χώρας. 

 

Είμαι βέβαιος ότι με τη βοήθεια όλων μας, γιατί μόνος του κανείς δεν μπορεί να πετύχει τίποτα, θα το πετύχουμε. Γιατί και η Καβάλα και οι Καβαλιώτες και συνολικά η ελληνική περιφέρεια αξίζουμε καλύτερα».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ