Μία νέα διάκριση μαθητή του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας έρχεται να δώσει ιδιαίτερη χαρά στην Οικογένεια του Δ.Ω.Κ. και να μας κάνει υπερήφανους. Συγκεκριμένα, ο Θάνος Τζανετάκης (1η φωτό), αριστούχος μαθητής κιθάρας του καθηγητή Φώτη Κουτσοθόδωρου, κέρδισε το 2ο Βραβείο (2η Κατηγορία, έως 17 ετών) στο Διαγωνισμό που διεξήχθη στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Κιθάρας Θεσσαλονίκης (27 Φεβρουαρίου-1 Μαρτίου 2015).

Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε από το Ωδείο Τούμπας «Κ. Ματσίγκου» και έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φώτη Κουτσοθόδωρου. Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής (όπου δεν συμμετείχε ο Φ. Κουτσοθόδωρος) ήταν ο διάσημος Γάλλος κιθαρίστας και συνθέτης Roland Dyens (Ρολάντ Ντιάνς), μία από τις κορυφαίες προσωπικότητες παγκοσμίως στον κόσμο της κιθάρας. Μέλος της επιτροπής ήταν και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δ.Ω.Κ., Γεώργιος-Ιούλιος Παπαδόπουλος.

Επίσης, το τριήμερο αυτό είχε την ευκαιρία να εκθέσει τις κιθάρες του ο Καβαλιώτης κατασκευαστής Χαράλαμπος Κουμρίδης, αθλοθέτης του οργάνου αξίας 1.500 ευρώ που δόθηκε στη νικήτρια της 2ης Κατηγορίας του διαγωνισμού. Όλοι οι κιθαρίστες που έπαιξαν τα όργανα του κ. Κουμρίδη – ανάμεσά τους και ο θρυλικός μαθητής του Segovia Oscar Ghiglia – εκφράστηκαν με ιδιαίτερα επαινετικά λόγια για το αποτέλεσμα της δουλειάς του.

Τέλος, στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια του Φεστιβάλ (διαλέξεις, σεμινάρια, ρεσιτάλ), εμφανίστηκε σε ατομικό ρεσιτάλ ο Φίλιππος Μανωλούδης (2η φωτό), έτερος αριστούχος μαθητής του Φώτη Κουτσοθόδωρου που πέρυσι είχε κερδίσει το 1ο Βραβείο της Β΄ Κατηγορίας. Επιπλέον, ο Φίλιππος Μανωλούδης και ο Θάνος Τζανετάκης έπαιξαν στα σεμινάρια που δίδαξαν οι Ghiglia και Dyens.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας, στους γονείς και στον καθηγητή τους για τις επιτυχίες τους. Ευχόμαστε σε όλους ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις και ελπίζουμε ότι με την πορεία και την πρόοδό τους θα προσφέρουν ισχυρό κίνητρο σε όλη την Οικογένεια του Δημοτικού Ωδείου.

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Ω.Κ.                     .

Χαράλαμπος Τριανταφυλλίδης          

 

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δ.Ω.Κ

Γεώργιος-Ιούλιος Παπαδόπουλος