Αποκλεισμένοι βρίσκονται από την Κυριακή στον οικισμό Θερμιά του νομού Δράμας, περίπου 20 άτομα, ανάμεσα τους και δύο παιδιά. Λόγω των άσχημων καιρικών φαινομένων που επικρατούσαν στην περιοχή σημειώθηκε κατολίσθηση με αποτέλεσμα να κοπεί η κυκλοφορία και από τις δύο εισόδους και εξόδους του οικισμού.

Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες για 10 επισκέπτες, ενώ οι υπόλοιποι είναι υλοτόμοι και κτηνοτρόφοι.

Ο οικισμός βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο του νομού Δράμας, πάνω στην οροσειρά της Ροδόπης και πρόκειται ουσιαστικά για την παραγκούπολη - λουτρόπολη των Θερμιών όπου υπάρχουν 120 καλύβες. 

Ο μικρός ορεινός οικισμός έχει ελάχιστους μόνιμους κατοίκους κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ωστόσο έχει αρκετούς επισκέπτες, λόγω των αυτοσχέδιων λουτρών που λειτουργούν στην περιοχή, όπως επίσης κτηνοτρόφων και υλοτόμων, οι οποίοι ανεβαίνουν στον οικισμό είτε για να βοσκήσουν ζώα, είτε για τη συγκέντρωση ξύλων.

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή όλο το Σαββατοκύριακο είχαν ως αποτέλεσμα την αποκόλληση ενός μεγάλου βράχου που κατά την κατολίσθηση παρέσυρε επίσης μεγάλες ποσότητες αδρανών υλικών.

Συνεργεία της αντιπεριφέρειας και της πυροσβεστικής υπηρεσίας προσπαθούσαν να προσεγγίσουν τον οικισμό και από τις δύο πλευρές αλλά μάταια. Το πρωί της Δευτέρας άρχισαν νέες προσπάθειες για να προσεγγίσουν τους αποκλεισμένους. Τα τεχνικά συνεργεία του Δήμου Παρανεστίου, μαζί με την Αντιπεριφέρεια Δράμας και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, εξετάζουν όλες τις προσφερόμενες λύσεις, ακόμα και την τοποθέτηση εκρηκτικών υλών για την απομάκρυνση του βράχου και τη διάνοιξη του δρόμου.