Πρωτοσέλιδα

Από τις 20 έως τις 25 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί φέτος η 4ηΘεατρική Κατασκήνωση στην Ευρωκατασκήνωση της Θάσου που διοργανώνεται από το Θέατρο Πολιτών Καβάλας σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας. Σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών στη φετινή κατασκήνωση θα φιλοξενηθεί ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Βασίλης Βασιλάκης, απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Θεάτρου Τέχνης του Κάρολου Κουν. 

 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: Στόχος μας είναι η εκπαίδευση, η γνωριμία και η συναναστροφή με ανθρώπους που έχουμε τις ίδιες ή και διαφορετικές ανησυχίες, η ανταλλαγή απόψεων και ιδεών με ανθρώπους από άλλες περιοχές και άλλες κουλτούρες και φυσικά η ώθηση ενός βήματος πιο μπροστά σε ότι έχει σχέση με το θέατρο, με βασικό σκοπό να γίνουμε καλοί θεατές αλλά και καλοί ηθοποιοί στον ερασιτεχνικό χώρο που κινούμαστε.

Οι θεατρικές κατασκηνώσεις του ΘτΠ της Καβάλας δεν απευθύνονται αποκλειστικά και μόνο σε ηθοποιούς ή ανθρώπους που έχουν κάποια σχέση με το θέατρο, αλλά και σε όλους όσους θέλουν να γνωρίσουν τι «συμβαίνει» στις συναντήσεις μας, να γνωρίσουν έναν νέο τρόπο έκφρασης και επικοινωνίας, μαθαίνοντας με τον καλύτερο τρόπο, τους καλύτερους στο είδος τους και στον καλύτερο χώρο.

Η επιλογή του τόπου διεξαγωγής της Θεατρικής Κατασκήνωσης δεν έγινε τυχαία. Η Θάσος, το καταπράσινο νησί με τις γαλάζιες θάλασσες και τις χρυσαφένιες παραλίες, με την αύρα του καθαρού αέρα που ξεκινάει από τα πανέμορφα βουνά και καταλήγει στην απέραντη θάλασσα, συνδυάζει με τον ωραιότερο τρόπο ότι χρειαζόμαστε για να ανοίξουμε τις ψυχές μας και να αφήσουμε το μυαλό μας να ταξιδέψει, να γνωρίσει να ονειρευτεί.

Επίσης η Θάσος είναι εύκολη πρόσβαση αφού από το λιμάνι της Καβάλα η διαδρομή με φερυ είναι 1ώρα και 20’, ενώ από το λιμάνι της Κεραμωτής είναι μόλις 30’. Επίσης δρομολόγια πραγματοποιούνται από το λιμάνι της Καβάλας και με «δελφίνι» το οποίο μειώνει κατά πολύ τον χρόνο του ταξιδιού.

Την χρονιά αυτή θα έχουμε μαζί μας στο εκπαιδευτικό κομμάτι την κα Χρύσα Τσουμάνηαπόφοιτο της δραματικής σχολής του "Διομήδη Φωτιάδη" και απόφοιτο επίσης του παιδαγωγικού τμήματος δημοτικής εκπαίδευσης.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Βασίλης Βασιλάκης 

Ο Βασίλης Βασιλάκης Αποφοίτησε με άριστα από την Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν». Συνεργάστηκε με το θέατρο τέχνης από το 1978 μέχρι το 1985 και πήρε μέρος σε παραστάσεις Αρχαίου και σύγχρονου δράματος ,στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συνεργάστηκε με την παιδική σκηνή της Ξένιας Καλογεροπούλου όπως και με τους θιάσους Γ. Φέρτη, ΣΤ. Φασουλή, Αιμ. Υψηλάντη, Ν. Τσακίρογλου ,Σπ. Παπαδόπουλου, Β. Παπαβασιλείου ,Γ. Αρμένη , Κ. Βασιλάκου, Α. Φόνσου, Ν. Δαφνή κ.α. Εργάστηκε στα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου και Λαμίας. Την θεατρική περίοδο 2007-08 συνεργάστηκε με τον Μιχαήλ Μαρμαρινό στην παράσταση «Ποιός είναι ο κύριος Κέλερμαν» . Την ίδια θεατρική περίοδο ,με την Ρένη Πιττακή και την Αγλαΐα Παππά έπαιξε στο Αalst σε σκηνοθεσία Ελπίδας Σκούφαλου. Την φετινή περίοδο 2009-10 συνεργάζεται με τους Σταμάτη Κραουνάκη ,Λίνα Νικολακοπούλου στην παράσταση με τίτλο «Ένα σπίτι παραμύθια». Στο εργαστήρι του D. Kennedy μαθήτευσε στην γλυπτική και την κατασκευή κούκλας και μαριονέτας και το 1997 ίδρυσε το «Θέατρο μαριονέτας» και από τότε παρουσιάζει παραστάσεις για παιδιά σε χώρους σχολείων, φεστιβάλ κλπ. Σε συνεργασία με τον ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΙΓΙΝΑΣ «Καποδίστριας» σκηνοθέτησε : «Κομμάτια και θρύψαλα» Γ. Σκούρτη , «Ο Κουρέας της Σεβίλλης» Ζ. Μπομαρσέ , «Η Πινακοθήκη των ηλιθίων» Ν. Τσιφόρου, «Λοκαντιέρα» Κ. Γκολντόνι. Το 2006 απέκτησε έναν μικρό θεατρικό χώρο στην Αίγινα και δημιούργησε την θεατρική του ομάδα. Σκηνοθέτησε τις παραστάσεις «Με Δύναμη από την Κηφισιά» Δημ. Κεχαίδη- Ελ. Χαβιαρά, «Ελεύθερο ζευγάρι» Ντ. Φο. ,«Εβραία» Μπ. Μπρέχτ, «Τελευταία έκτρωσις» Π.Τακόπουλου , «Οι Δούλες» Ζαν Ζενέ, «Φαλακρή τραγουδίστρια» Ε. Ιονέσκο.».

Την πλούσια θεατρική του δράση έρχεται να συμπληρώσει η "Ασκητική" του Νίκου Καζαντζάκη, σε σκηνοθεσία του ίδιου, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2010 στην Αίγινα και έκανε πρεμιέρα στην Αθήνα στις 26 Ιανουαρίου 2018 στο Μουσείο Μπενάκη .Μία παράσταση που παίχτηκε με επιτυχία σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού και συνεχίζει να παίζεται μέχρι και σήμερα. Η τελευταία του δουλειά " Ο λόγος του Νίκου Καζαντζάκη – εν χορώ και οργάνοις" που παρουσιάστηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φέτος, σε συνεργασία με την ομάδα Mist προς τιμήν των εξήντα χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου Έλληνα στοχαστή, παρουσίασαν το έργο Καπετάν Μιχάλης σε σκηνοθεσία του ιδίου.Σχετικά με την τελευταία του δουλειά είπε " Σε προσωπικό επίπεδο, ο Καπετάν Μιχάλης με ώθησε να σκεφτώ πως, ναι, ο άνθρωπος έχει τη δυνατότητα να στέκεται ψηλότερα από αυτό που του επιβάλει η καθημερινότητα και μέσα από αυτήν να μάχεται για την ψυχική, συναισθηματική και διανοητική του ανάταση. Ο Καπετάν Μιχάλης είναι η άναρχη φλόγα που καίει μέσα στα σωθικά της Ελλάδας όπως αναφέρει και ο Καζαντζάκης."