Πολύωρες ενημερωτικές, προγραμματικές και προπαρασκευαστικές συναντήσεις για τα τρέχοντα προβλήματα των αντίστοιχων περιοχών των Δήμων Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου πραγματοποίησε  ο περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020, για όλα τα προγράμματα, τα χρηματοδοτικά εργαλεία και μέσα απ΄όλους τους δυνητικούς δικαιούχους της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Σε δύο διαδοχικές συσκέψεις  ο Περιφερειάρχης συνοδευόμενος από αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες καθώς και τον Αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς και τη θεματική Αντιπεριφερειάρχη κα. Ζηνοβία Ζάχαρη και Περιφερειακούς Συμβούλους, συναντήθηκε με τους Δημάρχους Ορεστιάδας κ.Βασίλη Μαυρίδη και Διδυμοτείχου κ. Παρασκευά Πατσουρίδη, φορείς και παράγοντες της Περιφέρειας όπου κατατέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις και από τις δύο πλευρές επί των αξόνων της νέας προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2014-2020, για την καλύτερη αξιοποίηση  των χρηματοδοτικών εργαλείων και την επίτευξη των στόχων.

Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ μετά την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων είπε: «Καταγράψαμε τα προβλήματα και τους τοπικούς αναπτυξιακούς σχεδιασμούς ώστε να τα αντιστοιχίσουμε με τα προγράμματα και τις δυνατότητες υλοποίησής των με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πέρα από το χώρο των υποδομών συζητήσαμε για τη διαχείριση απορριμμάτων, την κοινωνική αλληλεγγύη, ενώ καταναλώσαμε πολύ χρόνο για την αντιμετώπιση των συνεπειών των πλημμυρικών φαινομένων. Η πορεία αυτή θα συνεχιστεί σε όλα τα σημεία της Περιφέρειας».