Μόνο λύπη μπορούμε να εκφράσουμε για τον κ. Θόδωρο Μαρκόπουλο, ο οποίος αντί να βρει το θάρρος και να αναλάβει τις ευθύνες του προτιμά να εκτοξεύει πυρά εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και να εκτίθεται ακόμα περισσότερο. 

 

Μάλλον ο αντιπεριφερειάρχης είναι ανενημέρωτος, για άλλη μια φορά, σχετικά με τις ευθύνες του ΥΠΕΝ και αυτές της Περιφερειακής Ενότητας. 

 

Προφανώς δε γνωρίζει ότι οι περιβαλλοντικοί όροι εκδόθηκαν το 2012 και τροποποιήθηκαν το 2013 από τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ και ΟΧΙ από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

 

Επίσης, μάλλον δε γνωρίζει ότι οι έλεγχοι γίνονται από τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας, τόσο οι τακτικοί όσο και οι έκτακτοι. Ειδικά για τους έκτακτους είναι πρωτίστως δική του ευθύνη η ενεργοποίηση της διαδικασίας σύστασης ΚΕΠΠΕ (ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ), αλλά σε ότι αφορά στη ΒΦΛ, οι καταγγελίες των κατοίκων του Χαλκερού φαίνεται πως δεν ήταν επαρκείς για τον αντιπεριφερειάρχη με αποτέλεσμα την προηγούμενη φορά να ενεργοποιηθεί η διαδικασία από την εισαγγελία. 

 

Στη συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε στη Ν. Καρβάλη, ακούσαμε ότι φέτος (ενάμιση χρόνο μετά τον προηγούμενο έλεγχο) θα ξανασυσταθεί το κλιμάκιο ελέγχου. Ελπίζουμε πραγματικά να φέρει και αποτελέσματα. 

 

Ενημερώνουμε τον κ. Μαρκόπουλο ότι οι ευθύνες του ΥΠΕΝ ξεκινούν μετά την επισήμανση του προβλήματος από την ΠΕ και αφού αυτή ζητήσει περαιτέρω ελέγχους. Δυστυχώς μέχρι και τώρα ο αντιπεριφερειάρχης ισχυρίζεται ότι “όλα είναι εντός ορίων”. Συνεπώς δε ζητήθηκεΠΟΤΕ από το ΥΠΕΝ κάποια παρέμβαση.

 

Όσο για τις ενέργειες που αφορούν στην προμήθεια εξοπλισμού, κάλλιο… αργά παρά ποτέ. Βέβαια οι ευκαιρίες των προηγούμενων ετών για αγορά νέων σταθμών μέτρησης με κρατική χρηματοδότηση έχουν χαθεί και τώρα τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις. 

 

Καλό θα ήταν κ. Μαρκόπουλε, πριν μιλήσετε για εμπάθεια, να κοιταχτείτε στον καθρέφτη και να αναλογιστείτε τις ευθύνες σας. Και να έχετε το θάρρος να ζητάτε βοήθεια για θέματα που δεν μπορείτε(;) να επιλύσετε.

 

Όταν πρόκειται για την ανθρώπινη υγεία,  τα πολιτικά παιχνίδια και το προσωπικό όφελος πρέπει να μπαίνουν στην άκρη, αν θέλουμε να βρεθούν ουσιαστικές λύσεις.

 

(δελτίο Τύπου)