Στην χορηγία υποτροφιών σε δύο αποφοίτους μεταπτυχιακού προγράμματος του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης (ΤΕΙ Καβάλας) προχώρησε και φέτος ο όμιλος της Energean. Οι υποτροφίες αφορούν αποφοίτους του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου, που παρέχεται από το Τμήμα Μηχανικών Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου Τ.Ε. και Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε., με την υποστήριξη του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης. 

Πρόκειται, συγκεκριμένα, για τους κ. Κωνσταντίνο Κιουρτζίδη και κ. Διαμαντή Πασαδάκη, οι οποίοι επελέγησαν με κριτήριο τις επιδόσεις τους.

 

 

 

Οι σχετικές επιταγές όπως και τα πτυχία αποφοίτησης παραδόθηκαν στους διακριθέντες αποφοιτήσαντες από το μέλος του Τμήματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Energean κ. Ευάγγελο Λεώβαρι, στη διάρκεια της τελετής αποφοίτησης και ορκωμοσίας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Απριλίου στα διοικητικά γραφεία του ΤΕΙ στην Καβάλα. 

 

Στη διάρκεια της τελετής, ο Διευθυντής του Μεταπυχιακού Προγράμματος Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου και αντιπρύτανις του ΤΕΙ Καβάλας, καθηγητής κ. Αθανάσιος Μητρόπουλος καθώς και ο Κοσμήτορας της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών, καθηγητής κ. Αχιλλέας Χριστοφορίδης ευχαρίστησαν θερμά την Energeanγια τη σταθερή συνεργασία με το ΤΕΙ και την υποστήριξή του. 

 

 

Με αφορμή την χορήγηση των υποτροφιών, η κα. Ίλια Ρήγα, επικεφαλής του τομέα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Energean, δήλωσε τα εξής:

 

«Είναι υποχρέωσή μας αλλά και χαρά μας να στηρίζουμε τη νέα γενιά τεχνικού δυναμικού που θα στελεχώσει στο μέλλον τις δραστηριότητες της έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων στην χώρα μας. Μέσα από τη σταθερή μας συνεργασία με το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, επιδιώκουμε να ενισχύσουμε τις προοπτικές για άρτια κατάρτιση και επαγγελματική αποκατάσταση στον τόπο τους των νέων που έχουν επιλέξει να ασχοληθούν με τον συγκεκριμένο τομέα, ο οποίος δίνει δουλειές, εισόδημα και τεχνογνωσία στην τοπική οικονομία της Καβάλας εδώ και τέσσερις δεκαετίες»

 

 

Σημειώνεται ότι στον όμιλο της Energean απασχολούνται σήμερα περισσότεροι από 100 απόφοιτοι του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.