Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η γιορτή ιστιοπλοΐας που διοργάνωσε ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Βορείου Αιγαίου. Τα μέλη του Ομίλου καθώς και φίλοι ιστιοπλοΐας από Ελλάδα και Βουλγαρία έδωσαν το παρών το Σαββατοκύριακο στο Λιμάνι της Κεραμωτής στις εγκαταστάσεις του Ομίλου.

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν δύο κούρσες τριγώνου τεχνικού στίβου στο Λιμάνι τεσσάρων μιλίων η κάθε μία με πολύ ανταγωνισμό και ενδιαφέρων. Ο καιρός ήταν γενναιόδωρος αφού ένα σταθερό βοριαδάκι 10-12knots βοήθησε στην επιτυχία της επιτυχία της διοργάνωσης.

Την Κυριακή το πρωί πριν την έναρξη του αγώνα, πραγματοποιήθηκε σεμινάριο ιστιοπλοΐας (sail faster) στην αίθουσα του ομίλου μας από τον εκπαιδευτή Γκριτζελάκη Χριστόφορο. Το παρόν έδωσαν όλα τα πληρώματα και έτσι είχαν την ευκαιρία οι νέοι ιστιοπλόοι να μάθουν περισσότερα από την πράξη και οι παλιοί να ακονίσουν τη γνώση τους.     

Η έναρξη της Offshore ιστιοδρομίας πραγματοποιήθηκε στην ώρα της, όπου ήταν και ο γύρος της Θασοπούλας με διαδρομή 8 μιλίων. Ο άνεμος νοτιοδυτικός πλέον μέσης εντάσεως 15 knots φρόντισε για μία πολύ γρήγορη ιστιοδρομία.

Τα αποτελέσματα των ιστιοδρομιών των δύο κατηγοριών του αγώνα είναι  Division 1 : Northwind I  με κυβερνήτη τον Γκριτζελάκη Χριστόφορο και πλήρωμα : Χατζηευστρατίου Ε., Καραβέτης Σ., Καμαριανού Κ., Dmitry G., Slatinska M., Dimitrov V., Bohosian N. Division 2 με κυβερνήτη τον Svetoslav Solovyon και πλήρωμα : Rogozhinova E., Doykov H., Nikova M., Rusev R., Karakashev B., Karakasheva K.

Επιτροπή αγώνα:

Πρόεδρος :  Ναγόρνης Ιωάννης

Βοηθοί :  Μπακιρτζής Ζώης, Αργυρόπουλος Θεόδωρος, Αντωνιάδης Γρηγόρης

Το επόμενο αγωνιστικό ιστιοπλοϊκό διήμερο θα είναι το Σαββατοκύριακο στο λιμάνι του Πόρτο Λάγους 14 και 15 Απριλίου.

 Επικοινωνία: εκπαιδευτής Γκριτζελάκης Χ.:      6972054346 2591051180

και στο e-mail:[email protected].

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ