Κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες καιρικές συνθήκες πραγματοποίησε ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καβάλας, την προγραμματισμένη εξόρμησή του στα Τζουμέρκα, το τριήμερο 21-23 Φεβρουαρίου. Η ομάδα των καβαλιωτών ορειβατών επιχείρησε να ανέβει  στην κορυφή Στρογγούλα στα 2.112 μέτρα.

Κατάφερε να φτάσει μέχρι τα 1.900 μέτρα, αλλά η επιδείνωση του καιρού, η δυνατή χιονόπτωση και ο κίνδυνος χιονοστιβάδων, δεν επέτρεψαν την συνέχιση της πορείας μέχρι την κορυφή. Η δύσκολη ανάβαση, ήταν όμως μια ευκαιρία για εξάσκηση στην αντοχή και τη χρήση των υλικών ασφαλείας, απαραίτητα και τα δύο ώστε μια χειμωνιάτικη περιπέτεια στο βουνό εκτός από συναρπαστική, να είναι οπωσδήποτε και ασφαλής. Και όπως πάντα, υπήρξε και η δεύτερη ομάδα μελών του ΕΟΣ, που έκανε κάτι πιο προσιτό, περπάτησε το μονοπάτι ανάμεσα σε δυο πολύ όμορφα, παραδοσιακά χωριά, τους Καλαρρύτες και το Συρράκο.    

Αλλά και για όσους έμειναν στην Καβάλα, υπήρξε μια όμορφη εναλλακτική εκδρομή που συνδιοργάνωσε για την Καθαρά Δευτέρα ο Δήμος Καβάλας, η Δημωφέλεια και ο Ε.Ο.Σ. Καβάλας και αφορούσε ανάβαση στην ακρόπολη των Φιλίππων. Στην ανάβαση συμμετείχαν 37 άτομα  ηλικίας από 8 έως 70 χρόνων και, παρά τη βροχή, ακολουθήθηκε ο αρχικός σχεδιασμός δηλαδή πορεία 2 ωρών με πέντε στάσεις για ξενάγηση και ξεκούραση.