Την άνοιξη υποδέχθηκε σήμερα 20 Μαρτίου ο Δήμος Παγγαίου με μια εκδήλωση που διοργάνωσε το Νομικό Πρόσωπο «Κοινωνική Φροντίδα & Προσχολική Αγωγή Δήμου Παγγαίου». Στην εκδήλωση που είχε τον τίτλο «Χελιδονίσματα» συμμετείχαν το 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερούπολης, το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων, ο Πρότυπος Βρεφονηπιακός Σταθμός «Αστεράκια», το ΚΑΠΗ και το Κέντρο Κοινότητας Ελευθερούπολης.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης έγινε παρέλαση με αφετηρία το δημαρχείο και πλαισιώθηκε από ζωντανή μουσική από τους μουσικούς του Σύγχρονου Ωδείου Παγγαίου και τον μουσικό Θανάση Κωνσταντινίδη.

 

Στην παρέλαση εκτός από τους μικρούς μαθητές, συμμετείχαν και  άτομα που φιλοξενούνται στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων, τα οποία έδωσαν ξεχωριστό χαρακτήρα στην εκδήλωση μεταφέροντας μηνύματα αισιοδοξίας. Ακολούθησαν παράλληλες δράσεις που περιελάμβαναν χειροτεχνίες και κατασκευές, πάντοτε στο πνεύμα της ημέρας, από το σύνολο των συμμετεχόντων, στο ΚΑΠΗ Ελευθερούπολης, τα οποία θα κοσμούν την είσοδο του δημαρχείου.

Η κοινωνική λειτουργός της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Παγγαίου, Δήμητρα Αβραμίδου, χαιρετίζοντας την εκδήλωση μίλησε για την ιδιαίτερη πρωτοβουλία του ΝΠΔΔ «Κοινωνική Φροντίδα & Προσχολική Αγωγή Δήμου Παγγαίου» για την υποδοχή της Άνοιξης, ενώ παράλληλα ανέλυσε το έθιμο «Χελιδονίσματα» κάνοντας μια σύντομη ιστορική αναδρομή. Στη συνέχεια ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, ευχαρίστησε όλους όσοι συνέδραμαν στην επιτυχία της εκδήλωσης, μεταξύ των οποίων τη διοίκηση του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων, τους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων καθώς και τους υπαλλήλους του ΝΠΔΔ «Κοινωνική Φροντίδα & Προσχολική Αγωγή Δήμου Παγγαίου».