γράφει ο Τάσος Αποστολίδης

 

Τριγμοί σημειώνονται εδώ και καιρό στη ΝΔ από την δραστηριοποίηση του συμβούλου του προέδρου της ΝΔ, Μακάριου Λαζαρίδη, ο οποίος ετοιμάζεται για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, με τακτικές επαφές και συναντήσεις.

 

Η παρουσία Μακάριου στην Καβάλα έχει ενεργοποιήσει διαφόρων ειδών αντανακλαστικά.

 

Από τη μια υπάρχουν οι εδώ και χρόνια πολιτευτές του κόμματος και άνθρωποι που ανήκουν σε αυτούς τους κύκλους, που δεν έχουν κρύψει τη δυσφορία τους σε πολλές συζητήσεις. Σπανίως δημοσίως και σχεδόν ποτέ σε ευρύ κύκλο.

Από την άλλη υπάρχουν κι αυτοί που έσπευσαν να αποτελέσουν τον κύκλο του νέου πολιτευτή και να δηλώσουν πιστοί στον εκλεκτό του αρχηγού.

 

Δεδομένης της μεγάλης «επετηρίδας» και της «λίστας αναμονής» για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Καβάλα, το καβαντζάρισμα μιας θέσης είναι αρκετό για να πυροδοτήσει το σκηνικό. Υπήρξαν φορές που διάφορα μέλη του κόμματος έχουν σχολιάσει στο facebook τις κινήσεις του Μακάριου Λαζαρίδη αλλά ποτέ έως τώρα δεν υπήρξε δημόσια τοποθέτηση από στέλεχος της πρώτης γραμμής.

 

Εξαίρεση αποτελεί ο Σάκης Παπουτσής, επί δεκαετίες στέλεχος της ΝΔ και υποψήφιος πρόεδρος της Δημοτικής Οργάνωσης Καβάλας στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές της ΝΟΔΕ, που μόνο αδιάφορες δεν ήταν. Ο κ. Παπουτσής, που παραδοσιακά ανήκε στη μητσοτακική πτέρυγα, δεν έχει διστάσει να τα βάλει με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ αλλά και με πολλά από τα κακώς κείμενα στο κόμμα, τοπικά και κεντρικά.

 

Έχει διατυπώσει ξανά την άποψή του για τον Μακάριο Λαζαρίδη, όμως αυτή τη φορά στέλνει μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο νομό, στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, με οξείς χαρακτηρισμούς.

 

Ο Σάκης Παπουτσής γράφει στην τελευταία του ανάρτηση:

 

«Τα ‘μαθες Κυριάκο…

 

Έχει βρει την «συνταγή», παλιά και πετυχημένη και κανένας δεν τον σταματά. Ο φυτευτός πολιτευτής της ΝΔ επέλεξε να κάνει προεκλογικό αγώνα από το Άστυ και μάλιστα με τις ευλογίες του αρχηγού. Το γραφείο του προέδρου… δικό του. Έχει μετατραπεί σε γραφείο εξυπηρέτησης του εκλεκτού, του φίλου. Αυτά τα γνωρίζουν άραγε οι Καβαλιώτες, ο βουλευτής, οι άλλοι πολιτευτές, τα κομματικά όργανα του Νομού ή αδιαφορούν; Ο φυτευτός κόβει βόλτες παντού, τραπεζώνεται, αρματώνεται και κινείται με στόμφο αρχηγού.

 

Ο αντ΄ αυτού που λένε, όσοι δεν αναγνωρίζουν τέτοιου είδους μεθοδεύσεις. Αν αυτό είναι μάλιστα το νέο ήθος που λανσάρει η ΝΔ, να μας λείπει, λένε. Γιατί όπως μας έχει δείξει η πρόσφατη ιστορία, τέτοιοι νεολαμπείς αστέρες της πολιτικής, δεν έχουν μακρύ μέλλον. Που είναι οι αρχές και οι αξίες άραγε; Έτσι θα κινηθεί ο νέος πρόεδρος; Όσο γρήγορα θα ανέβει στην εξουσία με τους κολλητούς του, τόσο γρήγορα και θα πέσει.

 

Πλειάδα τέτοιων ονομάτων ήρθαν στην εξουσία που εντέχνως κάποιοι σήμερα δεν θυμούνται. Αυλικοί παντός φύσεως και καιρού, καραδοκούν για θέσεις κλειδιά – υπουργεία κι όχι μόνο – και προβάλουν τη δύναμή τους από νωρίς. Επιβάλλονται στους αδαείς πολίτες, στους αφελείς τοπικούς κομματικούς ταγούς. Φέρνουν το φρέσκο… Τρομάρα τους.

 

Αντιλαμβανόμαστε φυσικά την ανάγκη τους να αναρριχηθούν στην εξουσία. Αλλά υπάρχει και δεοντολογία και κανόνες… για κάποιους έστω, ακόμη και σήμερα. Μην μας υποτιμάτε.

 

Το ίδιο βιολί συνεχίζεται και στις μέρες μας πρόεδρε, όπως τότε που ο εν Ελλάδι κομματάρχης Αλ. Μαυροκορδάτος σημείωνε: «τον διορίζω πολιτάρχη… επειδή είναι εδικός μας». Τα τραγελαφικά περιστατικά πολιτειακής πολιτικής, κομματικής δράσης, δεν έχουν τελειωμό. Έτσι και στην Καβάλα.

 

Μακάριε, ….Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι….»