Ο Σύμβουλος Επικοινωνίας  του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης επισκέφθηκε, σήμερα, Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018 το Μουσείο Καπνού στην Καβάλα.

 

Ο κ. Λαζαρίδης ξεναγήθηκε στους χώρους του Μουσείου ενώ είχε συνάντηση με μέλη της διοίκησης όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη λειτουργία του.

 

Μιλώντας για το Μουσείο, ο κ. Λαζαρίδης επισήμανε ότι «η καλλιέργεια καπνού αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσης και της ιστορίας του τόπου μας. Η καλλιέργεια και το εμπόριο καπνού συνετέλεσαν στην οικονομική άνθιση της πόλης, συμβάλλοντας στην πολυπολιτισμικότητα και εξασφαλίζοντας την ευημερία των κατοίκων της».

 

«Σε αυτή την προσπάθεια», είπε ο κ. Λαζαρίδης, «το Μουσείο Καπνού, από το 2003 και έπειτα, διαδραματίζει έναν κομβικό ρόλο. Παρουσιάζει με λεπτομέρεια την ιστορία του καπνού στην Καβάλα μέσα από ένα πλήθος ιστορικών εκθεμάτων μεγάλης πολιτισμικής αξίας. Με τις δράσεις του στηρίζει εμπράκτως ένα πολύτιμο κομμάτι της ιστορικής παράδοσης της Καβάλας και, παράλληλα, αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες της πόλης».

 

Χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι «το Μουσείο με τη λειτουργία του θυμίζει σε όλους μας καθημερινά ότι όταν οι άνθρωποι διαθέτουν αστείρευτη θέληση και εργάζονται σκληρά, όπως όλοι αυτοί που πέρασαν από τον τόπο μας και δούλεψαν στα καπνά, δημιουργείται πραγματικός κοινωνικός πλούτος. Αυτός ο πλούτος πρέπει, σήμερα που η πατρίδα μας δοκιμάζεται, να αποτελεί τον πρώτο στόχο μας».

 

«Πιστεύω ακράδαντα», ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης, «ότι τα καπνά συμβολίζουν το χθες, το σήμερα αλλά και το αύριο του τόπου. Σε έναν κόσμο που εξελίσσεται ταχύτατα, η ποιοτική καλλιέργεια καπνού αποτελεί έναν τομέα που αξίζει τη στήριξη όλων. Η παραγωγή προϊόντων με προστιθέμενη αξία, η ανάπτυξη επιχειρηματικών δράσεων με εξωστρέφεια και η δημιουργία θέσεων εργασίας αποτελούν πρώτη προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία. Για να στηρίξουμε την πραγματική οικονομία. Να δώσουμε αληθινή ελπίδα στους πολίτες και να πετύχουμε πραγματικά βιώσιμη ανάπτυξη για την πατρίδα μας. Να φέρουμε πίσω τους νέους Έλληνες που έφυγαν στο εξωτερικό για να αναζητήσουν ένα καλύτερο αύριο».

 

Τον κ. Λαζαρίδη τον περίμενε και μια έκπληξη η οποία τον συγκίνησε ιδιαίτερα. Στα αρχεία του Μουσείου Καπνού αναζήτησε και βρήκε το βιβλιάριο του καπνεργάτη παππού του, Νικολάου Δαλκιλίτση.