Θετικά αποτιμά ο Δήμος Καβάλας τη διαχείριση που έγινε στη διάρκεια της χθεσινής χιονόπτωσης στα διοικητικά του όρια. Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου της δημάρχου Καβάλας, οι παρεμβάσεις έγιναν όπου απαιτήθηκε. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

 

Για την αντιμετώπιση της χθεσινής χιονόπτωσης ο Δήμος Καβάλας με τις υπηρεσίες του και όλα τα απαραίτητα οχήματα βρισκόταν σε ετοιμότητα ήδη από τις 07:30 το πρωί της 26ης Φεβρουαρίου 2018.  Συγκεκριμένα, καθώς η ισχυρή χιονόπτωση εμφανίστηκε τις πρωινές ώρες μόνο στα ορεινά της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων και κατόπιν συνεννόησης με την Πολιτική Προστασία της Π.Ε. Καβάλας, υπάλληλοι του Δήμου Καβάλας με ένα (1) Grader και ένα (1) όχημα διασκόρπισης αλατιού, επιχειρούσαν από νωρίς το πρωί διατηρώντας ανοιχτό τον οδικό άξονα προς Κρυονέρι – Βουνοχώρι – Λημνιά – Λυκόστομο - Κορυφές - Π. Καβάλα, ενώ όπου απαιτήθηκε έγιναν παρεμβάσεις και εντός των οικισμών. Σήμερα ακόμη εξακολουθούν να επιχειρούν στα σημεία αυτά.

Με την έναρξη της χιονόπτωσης  στην πόλη της Καβάλας και στα πεδινά της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων, έσπευσαν άμεσα οι υπηρεσίες του Δήμου στις περιοχές αρμοδιότητας τους με όλα τα διαθέσιμα μέσα και μηχανήματα (4 μηχανήματα διασκόρπισης αλατιού, 2 βυτιοφόρα και ένα JCB στο σταθμό οχημάτων για ανεφοδιασμό σε αλάτι). Δόθηκε προτεραιότητα σε σημεία όπως, ο δρόμος ΕΚΑΒ-Παιδόπολη-Νοσοκομεία, Γηροκομεία, Σχολεία (με ιδιαίτερη έμφαση στα σχολεία της Χωράφας, της Περιμετρικής Οδού και στα 6ο Γυμνάσιο, 5ο Λύκειο) και στη συνέχεια στη διαδρομή του Αστικού ΚΤΕΛ για περιοχή ΔΕΠΟΣ, στο δρόμο Νοσοκομείο –Φιλοξένια  και στον κεντρικό δρόμο του Παληού (Μελίνας Μερκούρη) με έμφαση στην «Γαλήνη» και τον παιδικό σταθμό «Θωμά». Στα σημεία αυτά, υπήρξε διαρκής και αδιάλειπτη διέλευση των οχημάτων του Δήμου με ρίψη αλατιού και  θαλασσινού νερού (καθώς η θερμοκρασία το επέτρεπε), προκειμένου να μην κλείσουν οι δρόμοι. Μετά από έκκληση του Δήμου η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης συμμετείχε στη μεταφορά παιδιών από το ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ.

Επί του προβλήματος που προέκυψε στον δρόμο ΕΚΑΒ-Νοσοκομείο, ενώ τα μηχανήματα του Δήμου έσπευσαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο, αυτοκίνητα Ι.Χ. που επιχείρησαν να μετακινηθούν χωρίς τη χρήση αλυσίδων, ακινητοποιήθηκαν και απέκλεισαν τον δρόμο. Ζητήθηκε άμεσα η συνδρομή του τμήματος Τροχαίας Καβάλας, έτσι ώστε να καταφέρει να αποκτήσει πρόσβαση η αλατιέρα. Σήμερα το πρωί (27/2/2018) τα οχήματά μας εισήλθαν και στην οδό Αμυνταίου.

Ο Δήμος Καβάλας με τις υπηρεσίες του, βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πιθανές νέες χιονοπτώσεις , στις περιοχές ευθύνης του (μεταξύ των οποίων δεν ανήκουν οι επαρχιακές και εθνικές οδοί, όπως για παράδειγμα οι δρόμοι Λυδία-Κρηνίδες, Πολύστυλο-Αμυγδαλεώνας,  Άγιος Σίλας-Ξενοδοχείο Εγνατία), καθώς και όπου του ζητηθεί βοήθεια από την πολιτική προστασία.