Στον «αέρα» είναι η νέα ιστοσελίδα τουριστικής προβολής του Δήμου Καβάλας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.visitkavala.gr η οποία παρέχει πλήθος χρηστικών πληροφοριών για τους δυνητικούς επισκέπτες αλλά και για τους κατοίκους της περιοχής. Η ιστοσελίδα έχει φρέσκα χρώματα και νεανικό σχεδιασμό και είναι αρκετά εύκολη στην πλοήγηση.

 

Το «κουμπί» για την δημοσίευση της ιστοσελίδας πάτησε το πρωί της Πέμπτης 15/2/2018 η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα. Όπως ανέφερε, επίσης, η πρόεδρος της «Δημωφέλεια» Αναστασία Ιωσηφίδου, η ιστοσελίδα και το περιεχόμενό της προέρχονται εξολοκλήρου από Καβαλιώτες. Για την ιστοσελίδα εργάστηκαν επί ένα σχεδόν έτος περισσότερα από 50 άτομα και πάνω από 70 φορείς και επιχειρήσεις, με την Διεύθυνση Ανάπτυξης της «Δημωφέλεια» να συντονίζει το όλο έργο.

 

Ενδιαφέρον στοιχείο της ιστοσελίδας, πέρα από τις κατηγορίες πληροφοριών, είναι το καλεντάρι και το trip planner δηλαδή ο σχεδιαστής ταξιδιού, που συμπεριλαμβάνει τις τρέχουσες εκδηλώσεις στις επιλεγμένες ημερομηνίες.

 

Η κ. Ιωσηφίδου χαρακτήρισε τη νέα τουριστική ιστοσελίδα ως την αιχμή του δόρατος της ηλεκτρονικής τουριστικής προβολής της περιοχής. Η ιστοσελίδα βασίστηκε σχεδιαστικά στο λογότυπο του τουριστικού brand της πόλης, έτσι όπως αυτό είχε προκύψει από τον σχετικό διαγωνισμό του 2016, τον οποίο είχε κερδίσει ο Σάββας Σαββίδης.

 

ΑΧΡΗΣΤΕΥΜΕΝΟ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ DOMAIN ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Με την ευκαιρία της παρουσίασης της νέας ιστοσελίδας, που έρχεται να επισφραγίσει τον σχεδιασμό για το τουριστικό branding της Καβάλας, ως KavalaNews.GR διατυπώνουμε τον εξής προβληματισμό: για ποιο λόγο η Περιφέρεια ΑΜΘ κρατά «εγκλωβισμένο» και αχρηστευμένο το γεωγραφικό domain με την ευκολομνημόνευτη διεύθυνση www.kavala.gr το οποίο σήμερα παραπέμπει στον ιστότοπο www.pekavalas.eu που αντιστοιχεί στις υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας Καβάλας;

 

Ο δε υποτομέας τουρισμού της παραπάνω ιστοσελίδας (στην διεύθυνση tourism.kavala.gr) προφανώς έχει δεχτεί ηλεκτρονική επίθεση εδώ και καιρό κι έχει αποκλειστεί.

 

Για ποιο λόγο η Περιφέρεια δεν συμπράττει στην προσπάθεια τουριστικής προώθησης της Καβάλας (ως ευρύτερης περιοχής);

 

Το domain ενός προορισμού σήμερα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα όπλα για το ηλεκτρονικό μάρκετινγκ και είναι πραγματικά κρίμα αυτό το περιουσιακό στοιχείο να είναι ανενεργό.

 

Θυμίζουμε ότι αντίστοιχο domain που ανήκε σε άλλο φορέα αυτοδιοίκησης (το nestos.gr που ανήκε στην Υπερνομαρχία Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης) μεταφέρθηκε κατόπιν συγκεκριμένων ενεργειών στο νεοσύστατο το 2010 Δήμο Νέστου. Συνεπώς όλα είναι εφικτά, αρκεί να υπάρξει πραγματική συνεργασία των τοπικών φορέων.