Θλίψη και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες των δολοφονημένων αδέσποτων ζώων που αντίκρισαν τις προηγούμενες ημέρες οι κάτοικοι του Δήμου Νέστου.  Η Δημοτική Παράταξη «Δύναμη Πολιτών» καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το παραπάνω γεγονός.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, τόσο μέσα από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και μέσα από διάφορα Δελτία Τύπου, είχαμε προειδοποιήσει τη Δημοτική Αρχή για τις πιθανές συνέπειες που μπορεί να έχει η μη επίλυση του προβλήματος των αδέσποτων που ταλανίζει το Δήμο Νέστου.

Πιο συγκεκριμένα, είχαμε καταθέσει τις εξής προτάσεις:

· Καταγραφή, χωροθέτηση και τοποθέτηση ηλεκτρονικής ταυτότητας σε όλα τα αδέσποτα

· Δημιουργία χώρου περισυλλογής και θεραπείας των ζώων, με υπεύθυνο λειτουργίας κτηνίατρο

· Στείρωση και εμβολιασμό των αδέσποτων με διαδικασίες διαφάνειας

· Ενημέρωση των πολιτών σχετικά με το ζήτημα των αδέσποτων μέσα από διοργάνωση ομιλιών στα σχολεία και την έκδοση έντυπου ενημερωτικού υλικού

· Δημιουργία διαδημοτικού κυνοκομείου χρησιμοποιώντας εθνικούς και κοινοτικούς πόρους

Δυστυχώς, ποτέ δεν εισακούστηκαν οι προτάσεις που έχουμε καταθέσει εδώ και χρόνια ενώ για την επιμονή μας στο συγκεκριμένο θέμα φτάσαμε να κατηγορηθούμε και για «πολιτική γραφικότητα».

Εδώ και μερικούς μήνες στο Δήμο Νέστου υπάρχει Επιτροπή η οποία ασχολείται με ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων. Ρωτάμε, λοιπόν, τη Δημοτική Αρχή, τι προτάσεις κατέθεσε μέχρι τώρα η συγκεκριμένη Επιτροπή και ποιες υιοθετήθηκαν; Πότε θα μας παραδοθεί πλήρης κατάλογος των αδέσποτων που μέχρι τώρα στειρώθηκαν;

Για την ελλιπή διαχείριση των αδέσποτων ζώων, φέρει κύρια την πολιτική ευθύνη, ο σημερινός Δήμαρχος Νέστου. Και για την δολοφονία των αδέσποτων με φόλες, όπως και πριν μήνες η δολοφονία με όπλο των αδέσποτων, στο αεροδρόμιο, που στέλνει τον Δήμο μας στον Μεσαίωνα και στην γενική χλεύη, δεν είναι πολιτικά εκτεθειμένος που μέχρις σήμερα δεν έχει καταδικάσει το γεγονός; Δεν είναι εκτεθειμένος στους πολίτες, ο Δήμαρχος για τα συνεχή περιστατικά επίθεσης των αδέσποτων σε κατοίκους αλλά και μικρά παιδιά; Η σημερινή νομοθεσία είναι σαφής. Η πλήρης ευθύνη έχει δοθεί στους Δήμους.

Για άλλη μια φορά φάνηκε η ανικανότητα του να λύσει σημαντικά και καθημερινά ζητήματα, παρότι είναι στην εξουσία σχεδόν 3,5 χρόνια.

Ως Δημοτική Παράταξη τον καλούμε, έστω και καθυστερημένα, να καταδικάσει αυτό το τραγικό γεγονός. Με την στάση του αυτή θα δείξει την αντίθεση όλων μας σε τέτοιες πρακτικές και θα αναδείξει το δημοκρατικό, αντιρατσιστικό και φιλοζωικό πρόσωπο του Δήμου μας.

Περιμένουμε από τη Δημοτική Αρχή να μας πει ποιες θα είναι οι νομικές ενέργειες στις οποίες θα προβεί ούτως ώστε να βρεθούν οι ένοχοι της προαναφερθείσας δολοφονίας.

Για τη Δύναμη Πολιτών Νέστου

Ο Επικεφαλής

Περικλής Αμπεριάδης