Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε στις 06:24 το πρωί της Τρίτης 2 Ιανουαρίου στο Κιλκίς, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας. Η δόνηση έγινε αισθητή και στην πόλη της Καβάλας, την Ελευθερούπολη τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες.

 

Να σημειωθεί ότι όλη τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας στην ευρύτερη περιοχή καταγράφηκαν περισσότερες από δέκα σεισμικές δονήσεις εντάσεως μέχρι 4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, πριν τη σεισμική δόνηση των 4,8. Οι δονήσεις ανησύχησαν τους κατοίκους της περιοχής του Κιλκίς οι οποίοι πέρασαν τη νύχτα τους στα αυτοκίνητά τους,

 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμιο Λέκκα πρόκειται για σμήνος σεισμών και συνέστησε προσοχή καθώς οι σεισμοί θα κρατήσουν μερικά 24ωρα. Επιφυλακτικός εμφανίστηκε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ και ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος που δήλωσε πως είναι ένα στοιχείο που χρήζει αξιολόγησης το ότι οι σεισμικές δονήσεις που καταγράφηκαν όλη τη νύχτα στην περιοχή ήταν κλιμακούμενου μεγέθους. Παράλληλα, απέφυγε να χαρακτηρίσει την δόνηση των 4,7 Ρίχτερ ως την κύρια δόνηση, καθώς όπως εξήγησε, η συγκεκριμένη περιοχή έχει δυναμική και μπορεί να δώσει σεισμούς μεγαλύτερου μεγέθους.