Η πολιτική που ακολουθήσαμε στις 40 μέρες της προεκλογικής περιόδου στο Επιμελητήριο είναι ενδεικτική του δυναμισμού με τον οποίο σκοπεύουμε να ασκήσουμε διοίκηση. Με τον ίδιο πρωταγωνιστικό ρόλο και τον ίδιο ζήλο που διεκδικούμε την πρωτιά στις εκλογές, θα διεκδικήσουμε και θα καταφέρουμε την πρωτιά για το Επιμελητήριό μας. Να γίνει το πρώτο Επιμελητήριο στην Ελλάδα.

 

Δεν θα υποκύψουμε σε καμία παρέα και κανένα κατεστημένο, ούτε της Αθήνας, ούτε της Κομοτηνής.

 

Πάνω από όλα είναι ο επιχειρηματίας. Επειδή οι επιχειρηματίες ξέρουν καλύτερα πως να διοικούν και πως να εξελίσσουν τις επιχειρήσεις τους.

 

Το πρωί της ερχόμενης Τετάρτης, όποιος διεκδικήσει ρόλο στη νέα διοίκηση, θα τον έχει, άσχετα σε ποιον συνδυασμό ανήκει. Εγγυόμαστε ένα Δίκαιο Επιμελητήριο.

 

Εγώ και η ομάδα μου είμαστε πολύ περήφανοι για το πρόγραμμα που παρουσιάσαμε και υποβάλλαμε σε δημόσια θέα στο www.zisimou.gr δίνοντας δείγματα γραφής για τη Διαφάνεια που φέρνουμε στο Επιμελητήριο.

 

Είμαστε περήφανοι για το πρόγραμμα, για τρεις λόγους:

 

1) Γιατί είναι πρωτοποριακό.

2) Γιατί είναι τόσο αναλυτικό άρα και δεσμευτικό. 

3) Διότι ανάγκασε την απερχόμενη διοίκηση, έστω και τα τελευταία 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες, να ομολογήσει ότι δεν είχε πρόγραμμα ούτε τώρα, ούτε πριν.

 

Είναι απαράδεκτο, μέχρι και λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες να υβρίζουν και να λασπολογούν, κυκλοφορώντας στους δρόμους με χαμόγελα αλαζονείας, ενώ ακόμα δεν έχουν απαντήσει για τα 14 μέλη της απερχόμενης Διοίκησης που έλαβαν 200.000€ από το Επιμελητήριο.

 

Όλα αυτά δεσμεύομαι ότι θα αλλάξουν. Κανένα μέλος της Διοίκησης, ούτε συγγενικό τους πρόσωπο, θα λάβει προμήθεια από το Επόμενο Επιμελητήριο.

 

Δεσμεύομαι για την πιο Διάφανη και πιο Δίκαιη Διοίκηση που υπήρξε ποτέ για τον φορέα μας. Δεσμεύομαι για τον καταμερισμό των δαπανών αλλά και το δικαίωμα σε όλες τις επιχειρήσεις, σε όλο το νομό, να συμμετέχουν στις προμήθειες.

 

Δεσμεύομαι ότι οι δράσεις μας θα είναι περισσότερες και καλύτερες. Θα αφορούν περισσότερους επιχειρηματικούς κλάδους κι αν είναι δυνατόν όλους τους επιχειρηματίες που είναι μέλη στο Επιμελητήριο Καβάλας.

 

Δεσμεύομαι να κάνω ό,τι είναι δυνατόν ώστε να μην ακουστεί ξανά η φράση «τι έκανε το Επιμελητήριο για μένα;».

 

Την επόμενη μέρα, θα διοικήσουμε μαζί. Για όλους. Όχι για λίγους.

 

 

Παύλος Ζησίμου

υποψήφιος πρόεδρος Επιμελητηρίου Καβάλας