Χωρίς πλοίο επιφυλακής έμεινε για ακόμα ένα βράδυ η Θάσος με αποτέλεσμα μια έγκυος γυναίκα να διακομιστεί στην Καβάλα με το ταχύπλοο του Λιμενικού. Η γυναίκα έφτασε στο κέντρο υγείας Πρίνου το βράδυ της Πέμπτης 23 Νοεμβρίου με έντονους πόνους γέννας, καθώς διένυε το τελευταίο στάδιο της εγκυμοσύνης της, με τον σύζυγό της και τον ιδιώτη γιατρό που την παρακολουθούσε. Από τους γιατρούς κρίθηκε πως η γυναίκα έπρεπε άμεσα να διακομιστεί στο νοσοκομείο της Καβάλας αφού είχε αρχίσει η διαδικασία του τοκετού. Εκεί ωστόσο αρχίζει ο Γολγοθάς των γιατρών του Κέντρου Υγείας Πρίνου οι οποίοι την τελευταία στιγμή διαπίστωσαν πως από τις εταιρίες δεν είχε οριστεί πλοίο επιφυλακής, οι άλλες δυο εταιρίες δεν καλύπτουν τη βάρδια της τρίτης εταιρίας που αρνείται να θέσει πλοίο επιφυλακής μια φορά την εβδομάδα.

Καθώς η ώρα περνούσε οι γιατροί του Κέντρου Υγείας επικοινώνησαν με το Λιμεναρχείο της Καβάλας και εξηγώντας την κατάσταση ζήτησαν να μεταβεί το ταχύπλοο σκάφος του Σώματος μέχρι τον Πρίνο για να παραλάβει την έγκυο γυναίκα και να την μεταφέρει στο νοσοκομείο της Καβάλας.

Η διακομιδή ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη 1:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής. Ασθενοφόρο παρέλαβε τη γυναίκα, τον ιδιώτη γιατρό και την γιατρό του Κέντρου Υγείας που τη συνόδευσαν  από τον Πρίνο.

Να σημειωθεί πως στο κέντρο υγείας Πρίνου δεν έχει εγκριθεί μέχρι σήμερα από το Υπουργείο η ενίσχυσή του με την ειδικότητα της μαίας προκειμένου να καλύπτονται παρόμοια περιστατικά και να μην χρειαζόταν η διακομιδή της γυναίκας για την οποία ευτυχώς αποφεύχθηκε το να γεννήσει μέσα στο σκάφος.