61ο Φεστιβάλ Φιλίππων

Αυτό όμως που στιγμάτισε το φετινό φεστιβάλ ήταν η έκδοση 300 τουλάχιστον προσκλήσεων (στην καλύτερη περίπτωση 400 άτομα).Ο Δήμος που έχει αξιοπρέπεια δεν επιτρέπει σε κανέναν θεατρικό παραγωγό να τον μειώνει, οφείλει να πληρώνει την γαλαντομία του.

"Κάποια σφάλματα της φετινής διοργάνωσης ελπίζω να θορυβήσουν τους υπεύθυνους και όλοι μαζί με πνεύμα συνεργασίας να τα θέσουν επί χάρτου και του χρόνου να μην επαναληφθούν"

Για το βιβλίο και το έργο θα μιλήσουν την Παρασκευή 24 Αυγούστου στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας – Φάρος στις 21:00 στο πλαίσιοτου 61ου Φεστιβάλ Φιλίππων η σκηνοθέτις Κατερίνα Συμεωνίδου και ο συγγραφέας Κοσμάς Χαρπαντίδης,

Το μουσικό σχήμα Kontrabando μετά από δεκάδες συναυλίες, σημαντικές συνεργασίες αλλά και δύο άλμπουμ, τα οποία συνοδεύτηκαν από εξαιρετικές κριτικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, επιστρέφουν την Πέμπτη 23 Αυγούστου στην Καβάλα και στον μοναδικό χώρο του Ιμαρέτ

Ενός λεπτού σιγή τήρησαν στην μνήμη των θυμάτων της Ανατολικής Αττικής στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, κοινό, ηθοποιοί, εθελοντές, τεχνικοί και εργαζόμενοι.

Ο Κωστής Μαραβέγιας ετοιμάζει μια ακόμα εξαιρετική συναυλία στο Στρατόπεδο Ασημακοπούλου στην Καβάλα, την Τετάρτη 1 Αυγούστου, στο πλαίσιο του 61ου Φεστιβάλ Φιλίππων 2018.

Ο «Αγαμέμνων» του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις παρουσιάζεται την Κυριακή 29 Ιουλίου στις 21.30 στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων στο πλαίσιο του 61ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

Αναβάλλεται για την Κυριακή 29 Ιουλίου 2018, η προγραμματισμένη για αύριο, παράσταση "Αγαμέμνων" του Αισχύλου λόγω τριημέρου Εθνικού πένθους που κηρύχθηκε μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές της Αττικ

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί η παράσταση "Βάτραχοι" του Αριστοφάνη στο Αρχαίο Θέατρο Φιλιππων.

 

Επίσημη ανακοίνωση

Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες η παραγωγή της παράστασης "Βατραχοι" του Αριστοφάνη δεν επιθυμεί την αναβολή της. Μάλιστα φημολογείται ότι η παράσταση θα ξεκινήσει ακόμα και με καθυστέρηση.

Ακυρώνεται η χορευτική παράσταση «Buenos Tangos, Romper El Piso» που θα παρουσοαζόταν την Τρίτη 24 Ιουλίου στις 21.30 στο Φρούριο Καβάλας στο πλαίσιο του 61ου Φεστιβάλ Φιλίππων. 

Μετά την επιτυχία στην Επίδαυρο και τους 15.000 θεατές, ο «Αγαμέμνων» του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις παρουσιάζεται την Τετάρτη 25 Ιουλίου στις 21.30 στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων στο πλαίσιο του 61ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

2ος χρόνος παραστάσεων για τους «Πέρσες» του Αισχύλου από το ΘΟΚ, με σημαντική περιοδεία στην Ελλάδα.

Οι επιχειρήσεις Μαροσούλη σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου παρουσιάζουν την Κυριακή 22 και τη Δευτέρα 23 Ιουλίου στις 21.30 στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων στο πλαίσιο του 61ου Φεστιβάλ Φιλίππων μία από τις ευρηματικότερες κωμωδίες του Αριστοφάνη, τους Βατράχους, σε σκηνοθεσία του Κώστα Φιλίππογλου.

Μια από τις σημαντικότερες κωμωδίες του Αριστοφάνη, τις Θεσμοφοριάζουσες,επέλεξε να σκηνοθετήσει ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, σε μετάφραση του Παντελή Μπουκάλα, με μια στρατιά σπουδαίων ηθοποιών στη διανομή, και να την παρουσιάσει την Τετάρτη 18 & την Πέμπτη 19 Ιουλίου στις 21.30 στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων στο πλαίσιο του 61ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

Με ανακοίνωσή του, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης "Καβάλα - Φίλιπποι Ανοιχτή Πόλη" Θόδωρος Μουριάδης σχολιάζει την ανάρτηση του Γεράσιμου Σκιαδαρέση για τον αριθμό των προσκ

Σκληρή κριτική κατά του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας και πιο συγκεκριμένα κατά του καλλιτεχνικού διευθυντή Θοδωρή Γκόνη άσκησε ο πρόεδρος της Στέγης Πολιτισμού Νέας Καρβάλης Καπλάνης Ιωσηφίδης. Όπως είπε ο κ. Καπλκάνης διακρίνει μια άσχημη συμπεριφορά και μια απίστευτη απαρέσκεια προς την Νέα Καρβάλη, σημειώνοντας, ότι για μια ακόμα χρονιά ούτε μία παράσταση του Φεστιβάλ Φιλίππων δεν "πήγε" Ακόντισμα.

Μια από τις σημαντικότερες κωμωδίες του Αριστοφάνη, τις Θεσμοφοριάζουσες, επέλεξε να σκηνοθετήσει ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, σε μετάφραση του Παντελή Μπουκάλα, με μια στρατιά σπουδαίων ηθοποιών στη διανομή, και να την παρουσιάσει την Τετάρτη 18 & την Πέμπτη 19 Ιουλίου στις 21.30 στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων στο πλαίσιο του 61ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

Σκληρή κριτική στην διοίκηση του Δήμου Καβάλας αλλά και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. άσκησε ο γνωστός ηθοποιός Γεράσιμος Σκιαδαρέσηςαναφορικά με το ζήτημα που προέκυψε με τον αυξημένο αριθμό θεατών που εισήλθαν στο φρούριο Καβάλας με κάρτες ελευθέρας εισόδου.

Η 5η ΕΠΟΧΗ ενημερώνει πως η αναβληθείσα παράσταση της ΗΛΕΚΤΡΑΣ του Ευριπίδη, θα δοθεί τελικά τις 9 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων.

Αναβλήθηκε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών η πρεμιέρα του 61ου Φεστιβάλ Φιλίππων με την παράσταση "Ηλέκτρα" του Ευριπίδη. Ο άστατος καιρός στάθηκε τελικά "ικανός" να ακυρώσει την παράσταση παρά την προσπάθεια της διοργάνωσης για το αντίθετο.

Ισχυρή βροχόπτωση άρχισε λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα του Σαββάτου 7 Ιουνίου 2018 σε περιοχές του Νομού Καβάλας χωρίς να προκαλέσει ιδιαίτερα προβλήματα.

Η πόλη της Καβάλας, στο πλαίσιο του 61ου Φεστιβάλ Φιλίππων, γίνεται θέμα και προορισμός της φετινής εικαστικής δράσης με τίτλο Εικαστική διαδρομή στην πόλη

Την παράσταση «Άγρια Δύση» του Θοδωρή Αθερίδη, μία κωμωδία γεμάτη γέλιο, πάθος για τη ζωή, τον έρωτα και την αγάπη για την Ελλάδα, παρουσιάζουν το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών και η Create4Art, την Τρίτη 10 Ιουλίου στις 21.30 στο Φρούριο Καβάλας στο πλαίσιο του 61ου Φεστιβάλ Φιλίππων. 

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και ο Σωκράτης Μάλαμας έρχονται για μία μόνο συναυλία τη Δευτέρα 9 Ιουλίου στις 21.30 στο Στρατόπεδο Ασημακοπούλου στο πλαίσιο του 61ου Φεστιβάλ Φιλίππων. 

Η πόλη της Καβάλας,στο πλαίσιο του 61ου Φεστιβάλ Φιλίππων, γίνεται θέμα και προορισμός της φετινής εικαστικής δράσης με τίτλο Εικαστική διαδρομή στην πόλη, από το Σάββατο 7 Ιουλίου έως την Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

 

Το 61ο Φεστιβάλ Φιλίππων ανοίγει αυλαία το Σάββατο 7 Ιουλίου, με παραστάσεις θεάτρου και χορού, συναυλίες και προβολές, εργαστήρια και εκθέσεις στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, το Φρούριο Καβάλας, τις Κρηνίδες, το Στρατόπεδο Ασημακοπούλου, τον Θερινό Κινηματογράφο «Ζέφυρο», τον Φάρο, το Καρνάγιο, το Ιμαρέτ. 

Με 13 παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, με 3 στο Φρούριο της Καβάλας και με 14 παράλληλες δράσεις και εκθέσεις ανοίγει τις πύλες του, το 61ο Φεστιβάλ Φιλίππων. Το Φεστιβάλ θα αρχίσει το Σάββατο 7 Ιουλίου 2018 και θα ρίξει αυλαία στις 29 Αυγούστου 2018. Οι εκδηλώσεις φέρουν τον τίτλο "Με θέα στη θάλασσα 1918 - 2018".