Παρεμβάσεις στη δημόσια τηλεόραση για το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Καβάλας – Πρίνου έκανε ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ, ζητώντας το αυτονόητο: να συνδέεται το νησί με το διοικητικό κέντρο του νομού, ώστε να εξυπηρετείται όλος ο πληθυσμός.

 

Ο δήμαρχος μίλησε στην εκπομπή «Πρώτη Είδηση» της ΕΡΤ1 και στους δημοσιογράφους Νίκο Παναγιωτόπουλο και Μαίρη Πολλάλη, εξηγώντας ότι το πρόβλημα με τη συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή σύνδεση εμφανίζεται κάθε φθινόπωρο.

 

«Ενώ η μία γραμμή πηγαίνει περίφημα, δυστυχώς οι εταιρίες βρίσκουν τρόπο να εξαφανίσουν την άλλη γραμμή που συνδέει τη Θάσο με την πρωτεύουσα του νομού» είπε ο δήμαρχος, περιγράφοντας την τακτική των εταιριών να εγκαταλείπουν κάθε χειμώνα τη γραμμή Πρίνου - Καβάλας.

 

Ο δήμαρχος Θάσου τόνισε ότι ζητούμενο σε αυτή τη φάση είναι να θεσπιστεί από την Πολιτεία η υποχρέωση εκτέλεσης δρομολογίων ανά εταιρία και όχι υποχρέωση ανά πλοίο, όπως ισχύει σήμερα.

 

 

«Τα προβλήματα στη γραμμή έχουν εξάρσεις και υφέσεις ανάλογα με το οικονομικό ενδιαφέρον της περιόδου» σχολίασε ο δήμαρχος Θάσου.  

 

Αντίστοιχες αναφορές έγιναν από τον δήμαρχο Θάσου και στην εκπομπή «Επικοινωνία της ΕΡΤ3 με την Θεοδώρα Αυγέρη και τον Δημήτρη Παπαγρηγορίου.

 

Ο κ. Χατζηεμμανουήλ τόνισε ότι η γραμμή Πρίνου – Καβάλας είναι μείζονος σημασίας καθώς εξυπηρετεί τις διακομιδές προς το Νοσοκομείο ενώ διευκρίνισε ότι η κίνηση ασθενοφόρων μέσω Κεραμωτής προκαλεί μεγάλα προβλήματα στο Κέντρο Υγείας Πρίνου, στο Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης αλλά και στο Νοσοκομείο.

 

Σχετικά με τις αναφορές ότι η γραμμή του Πρίνου εξυπηρετεί κυρίως τη δυτική και νότια Θάσο ο δήμαρχος αντέτεινε: «Ταλαιπωρείται όλος ο πληθυσμός που θέλει να κινηθεί προς την Καβάλα».