Εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια Καβάλας η κλοπή που διαπράχθηκε στις 19 Ιουλίου του 2017 όταν άγνωστοι δράστες μπήκαν στο σπίτι 76χρονης και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του μεγάλο χρηματικό ποσό και χρυσαφικά μεγάλης αξίας.

 

Το Τμήμα Ασφάλειας καβάλας έπειτα από την αξιοποίηση στοιχείων και έπειτα από εμπεριστατωμένες έρευνες συνέλαβε για την υπόθεση δυο Έλληνες ηλικίας 60 και 52 ετών και έναν 39χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

 

Συγκεκριμένα, στις 19 Ιουλίου η 76χρονη κατήγγειλε ότι ενώ απουσίαζε από το σπίτι της εισέβαλλαν σε αυτό άγνωστοι δράστες από όπου και αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα.

 

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα «εγκέφαλος» του σχεδίου για την παραπάνω κλοπή ήταν ο 60χρονος άνδρας ο οποίος συγκατοικούσε με την 76χρονη.  Σύμφωνα με την αστυνομία ο 60χρονος σε προγενέστερο χρόνο, παρέδωσε τα κλειδιά του σπιτιού στους άλλους δύο δράστες και τους ενημέρωσε για την επικείμενη απουσία της 76χρονης και του ιδίου, καθώς και για την ύπαρξη χρηματοκιβωτίου, όπου η παθούσα εναποθέτει τα χρήματα και τα χρυσαφικά

της.

 

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δύο δραστών, ηλικίας 52 και 39 ετών, στο νομό Πέλλας και τη Θεσσαλονίκη, καθώς και την κατοχή τους, μεταξύ άλλων, βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.280 ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στην 76χρονη.

 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας