Ερώτηση προς το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας σχετικά με την αξιολόγηση των δημοτικών υπαλλήλων απευθύνει η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Καβάλας με αφορμή την αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Στην ερώτηση που κατατέθηκε στο προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου αναφέρονται τα εξής:

 

 

ΠΡΟΣ: ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ (κ. Γραμμένο Γεώργιο)

ΚΟΙΝ.: Α. ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

             Β. ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ

 

κ. Πρόεδρε,

Πρόσφατα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μαζί με τη ΝΔ ψήφισαν στη Βουλή την αντιδραστική τροπολογία της κας Γεροβασίλη, για την "αξιολόγηση" των δημοσίων υπαλλήλων και των εργαζομένων στους Δήμους.

Η αξιολόγηση αποτελεί δέσμευση του 3ου Μνημονίου και απαίτηση του ΣΕΒ, ο οποίος σε έκθεσή του το 2016 απαιτούσε την απόλυση των μισών δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων. Ακόμη, στόχος είναι πιο γρήγορα να περάσουν μια σειρά ανατροπές (σύνδεση μισθού με παραγωγικότητα, εκχώρηση αρμοδιοτήτων Δημόσιου Τομέα στο μεγάλο κεφάλαιο, σύμπλευση του Δημοσίου με ΣΔΙΤ κ.ά.).

Ποτέ δε διαμορφώσαμε ως Λαϊκή Συσπείρωση τη θέση που να λέει ότι είμαστε ενάντια σε κάθε έλεγχο στα εργασιακά καθήκοντα κάθε υπάλληλου. Όπως επίσης δεν θεωρούμε ότι φταίνε οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ΟΤΑ για τα προβλήματα της Δημόσιας Διοίκησης. Δεν παραγνωρίζουμε ότι υπάρχουν προβλήματα απόδοσης στην εργασία κάποιων δημοσίων υπαλλήλων, όμως γι’ αυτά υπάρχει ο υπαλληλικός κώδικας εργαζόμενων Δημοσίου και ΟΤΑ, το πειθαρχικό δίκαιο, αλλά και οι εσωτερικοί κανονισμοί των Οργανισμών. Οι υπηρεσίες του Δήμου μας έχουν πληγεί από τις πολιτικές των μνημονίων, από τις αντιλαϊκές πολιτικές των μέχρι σήμερα αστικών κυβερνήσεων & μνημονίων, έχοντας τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και θα περιέλθουν σε ακόμα πιο δεινή θέση με απολύσεις μέσω αξιολόγησης.

Με την “αξιολόγηση” στο Δημόσιο, που είναι ένα από τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της γ΄ αξιολόγησης, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σε συμμαχία με τη ΝΔ έχουν στόχο να οικοδομήσουν ένα δημόσιο τομέα, ένα κράτος πιο εχθρικό, πιο επιθετικό απέναντι στα λαϊκά δικαιώματα.
Μέσω αυτής της αυταρχικής τροπολογίας για την αξιολόγηση στο Δημόσιο, η συγκυβέρνηση, παίρνοντας το βούρδουλα της τιμωρίας των δημόσιων υπαλλήλων, απειλώντας και τρομοκρατώντας τους υπαλλήλους με την κινητικότητα και τις απολύσεις, επιχειρεί να τους εξαναγκάσει να συμβιβαστούν για να γίνει το κράτος πιο αποτελεσματικό για τα κέρδη και τις επενδύσεις των επιχειρηματικών ομίλων. Προωθούν τις ιδιωτικοποιήσεις, την επιχειρηματική - ανταποδοτική λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών, τις απολύσεις, την ανεμπόδιστη επενδυτική έφοδο των μονοπωλίων, την εκμετάλλευση της δημόσιας - δημοτικής - λαϊκής περιουσίας.

Ερωτάται η Δημοτική αρχή:

Με ποιον τρόπο θα στηρίξει έμπρακτα τις αποφάσεις και τις θέσεις του λαϊκού κινήματος, ενάντια στη αντιδραστική αξιολόγηση, στηρίζοντας το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και στο Δήμο μας, προασπίζοντας τα συμφέροντά τους.
Τι θα κάνει για να μη συναινέσει και να μην εφαρμόσει την αξιολόγηση που προωθεί το αρμόδιο υπουργείο και η κυβέρνηση, για να μη συμπληρωθούν - σταλούν - αξιοποιηθούν οι εκθέσεις και τα φύλλα αξιολόγησης των υπαλλήλων. 

 

../..

 

 

Προτείνουμε ως Λαϊκή Συσπείρωση να ψηφίσει το Δημοτικό Συμβούλιο την παρακάτω πρότασή μας:

Δεν συναινούμε και δεν εφαρμόζουμε την αξιολόγηση που προωθεί το αρμόδιο υπουργείο και η κυβέρνηση. Στηρίζουμε τους εργαζόμενους και τις αποφάσεις τους (απεργία - αποχή από κάθε διαδικασία που αφορά στην “αξιολόγηση” ΑΔΕΔΥ/ΠΟΕ –ΟΤΑ/ΣΕΔΙΦ).
Το Δημοτικό Συμβούλιο εξουσιοδοτεί τον Δήμαρχο να δώσει σχετική εντολή στις διευθύνσεις του Δήμου για αποχή από τη συγκεκριμένη διαδικασία.
Διεκδικούμε πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό με προσλήψεις προσωπικού σε μόνιμες θέσεις εργασίας, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς ιδιωτικοποιήσεις, ΜΚΟ, ΚΟΙΝΣΕΠ, ΣΔΙΤ.

 

ΣΗΜ.: Παρακαλούμε να διαβασθεί στο Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου, για να παραστούν οι εργαζόμενοι στη συνεδρίαση, προκειμένου να στηριχτεί ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση.  

 

Καβάλα 09-10-2017

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΠΟΤΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΒΕΛΙΣΣΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ