Έχουμε συχνά αναφερθεί στην ανάγκη ο Δήμος Καβάλας να αποκτήσει τη δική του “εξωτερική πολιτική” τόσο για τις μεγάλες διεκδικήσεις του Δήμου μας σχετικά με υποδομές και δίκτυα, όσο και για την προσέλκυση σημαντικών επενδύσεων και την προώθηση αναγκαίων κεντρικών μεταρρυθμίσεων που “θα λύσουν τα χέρια” της Αυτοδιοίκησης προς όφελος των δημοτών. Δυστυχώς, η Δήμαρχος Καβάλας δεν έχει πετύχει μέχρι στιγμής να βρει έναν επαρκή τρόπο να χειρίζεται τα αναπτυξιακά θέματα του Δήμου και να τα προωθεί στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Από την πρώτη στιγμή, επισημάναμε την ανάγκη για σωστή προετοιμασία και συστηματική παρακολούθηση των θεμάτων από πλευράς διοίκησης του Δήμου.

 

Έχουμε ασκήσει πολλές φορές κριτική στα “ταξίδια” της Δημάρχου στην Αθήνα (είτε επισκεπτόταν Υπουργεία είτε συμμετείχε σε θεσμικά όργανα, όπως η Κεντρική Ένωση Δήμων κ.ά.), τα οποία εδώ και τρία χρόνια δεν έχουν καταφέρει να μας φέρουν ένα χειροπιαστό αποτέλεσμα. Μόνο λόγια και πολλές “αναπάντεχες εκπλήξεις” σε βάρος των τοπικών συμφερόντων…

 

Η ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ και Προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην Καβάλα, που είχε ως στόχο την υλοποίηση συναντήσεων εργασίας με τοπικούς φορείς, ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ για τη Δημοτική Αρχή να πραγματοποιήσει μία σοβαρή συνάντηση εργασίας όπου με οργανωμένο τρόπο θα μπορούσε ΝΑ ΘΕΣΕΙ:

 

1. ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ, δίνοντας μία λεπτομερή και τεκμηριωμένη ενημέρωση προς τον κύριο Μητσοτάκη, ώστε να αποκτήσει μία σοβαρή και ολοκληρωμένη άποψη για τους αναπτυξιακούς στόχους του Δήμου μας.

 

2. τα ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ που χρειάζονται παρεμβάσεις σε κεντρικό επίπεδο (αλλαγή όδευσης του αγωγού ΤΑΡ από τα Τενάγη Φιλίππων, κατάργηση των μετωπικών διοδίων στην Εγνατία οδό, ρύθμιση της οφειλής του Ιδρύματος “Αγ. Μαρίνα”, οριστική λύση για τα δρομολόγια με το νησί μας τη Θάσο, διαχείριση απορριμμάτων, κατάργηση γραφειοκρατίας στους Δήμους, αξιοποίηση εγκαταλειμμένων ακινήτων κ.ά.).

Αντίθετα, η Δήμαρχος Καβάλας αντιμετώπισε τη συνάντησή της με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σαν… “κοινωνική επίσκεψη” και παρέθεσε μία ανεπαρκέστατη προφορική παρουσίαση των τοπικών ζητημάτων από την οποία φανταζόμαστε ότι δεν θα θυμάται τίποτα πια ο κύριος Μητσοτάκης…

 

ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ για τη Δήμαρχο να σκεφτεί ΝΑ ΤΟΥ “ΧΑΡΙΣΕΙ”, μαζί με τα πολλά αναμνηστικά, και ένα ΓΡΑΠΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ με τα όσα διεκδικούμε ως Δήμος για την ανάπτυξη του τόπου μας; Δυστυχώς, η Δήμαρχος Καβάλας ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ. Τα τελευταία 3 χρόνια Η ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΣΑΝΑΚΑ ΧΑΝΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ “ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ”.

 

Με την επίσκεψη Μητσοτάκη ΜΑΣ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΝΕΙ ΚΑΙ “ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ”…

 

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Ο Επικεφαλής Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος