Με αφορμή την επίσκεψη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην πόλη της Καβάλας, το Σωματείο των απολυμένων από τα λιπάσματα Καβάλας, ιδιοκτησίας του γνωστού για το «επιχειρηματικό του έργο» κ. Λαυρεντιάδη, επανήλθε ζητώντας και πάλι συνάντηση με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

Πολλά έχουν ακουστεί για τη σύνδεση στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και γενικότερα του πολιτικού συστήματος με τον ιδιοκτήτη της Επιχείρησης.

 

Ποιός δεν γνωρίζει τον κ. Λαυρεντιάδη με τα «θαλασσοδάνεια», τα χρηματιστηριακά παιγνίδια, τα τραπεζικά δάνεια, που αντί να πηγαίνουν στις επιχειρήσεις πήγαιναν στις τσέπες του, με δεκάδες επιχειρήσεις του να κλείνουνε από την μία μέρα στην άλλη και τους εργαζόμενους απλήρωτους, πεταμένους στον δρόμο και με τον κ. Λαυρεντιάδη να αποτελεί εξαίρεση του κανόνα και να πλουτίζει ακόμα και με το κλείσιμο των Επιχειρήσεων.!!!!!!!

 

Τελευταία θύματα αυτού του κυρίου υπήρξαν οι 200 εργαζόμενοι των λιπασμάτων Καβάλας που απολύθηκαν έχοντας καταστρατηγηθεί απόλυτα το εργατικό δίκαιο της Χώρας μας.  Ενάμιση χρόνο τώρα οι εργαζόμενοι παλεύουν για να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντας.!!!!!!!

 

Το παράδοξο είναι ενώ όλοι γνωρίζουν το ποιόν του εργοδότη………

 

Ενώ όλοι γνωρίζουν το «εγκληματικό» του παρελθόν………..

Ενώ όλοι γνωρίζουν τα συσσωρευμένα χρέη της βιομηχανίας που φαίνεται ως ιδιοκτήτης.!!!!!!

 

Ενώ όλοι γνωρίζουν την «μαύρη» επιχειρησιακή του δράση.!!!!!!!

 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΝΤΙΟ ΠΙΛΑΤΟ.!!!!!!!!!!

Παράδοξο για τον κοινό «νού» κάθε πολίτη αυτής της Χώρας, το πολιτικό σύστημα ακόμα του βάζει πλάτη.!!!!!!!!

 

Δυστυχώς σε αυτό το δρόμο οδήγησαν κάποιοι κακοί σύμβουλοι και τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.!!!!!!!

 

Πραγματικά απορούμε : Ενώ είχε προγραμματισθεί συνάντηση στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας με το Σωματείο των απολυμένων (μια συνάντηση που η εργατική πλευρά την αποζητούσε εξαρχής που προέκυψαν τα προβλήματα), για διαφόρους ανούσιους λόγους η συνάντηση αυτή δεν πραγματοποιήθηκε.!!!!!!!!

 

Αντιθέτως ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποίησε συνάντηση με τρείς Προέδρους Σωματείων που ιδρυτής τους είναι ο ίδιος ο εργοδότης.!!!!!!!!!

 

Είναι βέβαιο ότι αυτοί οι κύριοι δεν εκπροσωπούν Σωματεία αλλά έναν «υπόδικο» εργοδότη.!!!!!!!!

 

Είναι βέβαιο ότι ο εργοδότης έχει διορίσει τους τρείς κυρίους αυτούς ως Προέδρους των τριών Σωματείων σφραγίδων για να τους χρησιμοποιεί ώστε να υπερασπίζετε δικά του «μαύρα» συμφέροντα.!!!!!!!

 

Αυτοί οι κύριοι συναντήθηκαν και φωτογραφήθηκαν με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.!!!!!!!

 

Αυτοί οι κύριοι που έχουν χρησιμοποιηθεί και ως ψευδομάρτυρες απέναντι στους συναδέλφους τους, τιμήθηκαν από το Κόμμα της Νέας Δημοκρατίας με την φροντίδα κάποιων τοπικών στελεχών του κόμματος.!!!!!!!

 

Είναι τιμητική διάκριση σε πρόσωπα που δεν ενδιαφέρονται για υγιείς εργασιακές σχέσεις αλλά για δικές τους σχέσεις με τον εργοδότη.!!!!!!!

 

Είναι τιμητική διάκριση για αυτούς, αλλά που συνοδεύεται με αρνητική εικόνα για τον Πρόεδρο και το Κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.!!!!!!!!

Ως Ομοσπονδία δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι επιλογή της Νέας Δημοκρατίας είναι να δίνει βαρύτητα σε εκπροσώπους εργοδοτών με την μορφή των Εργοδοτικών Σωματείων.!!!!!!!!

 

Πραγματικά η κοινωνία της Καβάλας αλλά και γενικότερα της Χώρας προβληματίζεται με τέτοιες κινήσεις ιδιαίτερα για το κοινωνικό προφίλ του Κόμματος.!!!!!!

 

Αυτό έρχεται να επιβαρύνει και η αποφυγή συνάντησης με το Σωματείο των απολυμένων.

Η Ομοσπονδία μας χρεώνει στην Κυβέρνηση και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό την «εγκληματική» συμπεριφορά Λαυρεντιάδη εις βάρος της Κοινωνίας, εις βάρος της Εθνικής Οικονομίας.!!!!!!!!

 

Συγχρόνως η ανυπαρξία λόγου από την Αντιπολίτευση, η απουσία από τους αγώνες των παράνομα απολυμένων, καθώς και περίεργες δηλώσεις υπέρ του «υπόδικου» εργοδότη, αφαιρούν από την Κυβέρνηση την πρωτιά στην ανοχή προς τον εργοδότη και την παίρνει το Κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.!!!!!!!!

 

Όπως και να είναι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να παλεύουν νομικά και συνδικαλιστικά μέχρι την τελική Δικαίωση τους.!!!!!!!!

Άλλωστε για αυτούς αυτός ο δρόμος είναι μονόδρομος.!!!!!!!!

 

Ως Ομοσπονδία καλούμε και πάλι τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να συναντηθεί και να ενημερωθεί με το Σωματείο των απολυμένων ώστε να αποκτήσει την πλήρη εικόνα για την βαρβαρότητα και την ανομία που επικρατεί στην Β.Φ.Λ. Καβάλας.

 

Ως Ομοσπονδία θα συνεχίσουμε να καταγγέλλουμε τα κακώς κείμενα από όπου αυτά και αν προέρχονται.

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΥΓΙΗ ΕΠΙΧΕΙΡΙΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.!!!!!!!!

ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΥΓΙΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ.!!!!!!!!

 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ Ο.Ε.Χ.Β.Ε.