Για μια διοίκηση χωρίς σχέδιο και προτάσεις κάνει λόγο ο πρώην δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής, με αφορμή τις δηλώσεις που έγιναν από την δήμαρχο καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα λίγο μετά την ανακοίνωση της ένταξης του Δήμου στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα με Δελτίο Τύπου ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», αναφέρει τα εξής:

 

Η πανηγυρική ατμόσφαιρα που θέλησε να δώσει η κ. Τσανάκα στην ανακοίνωση του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) δεν μπορεί να κρύψει την ανυπαρξία έργων και προτάσεων. Η σημερινή διοίκηση του Δήμου ξεκίνησε χωρίς σχέδιο, χωρίς πνοή, χωρίς προτάσεις. Και συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο.

Θυμίζουμε ότι από τα μεγάλα έργα ΒΑΑ τα δύο έπρεπε να είχαν ξεκινήσει να υλοποιούνται ήδη από τις αρχές του 2015 έχοντας ακόμη και εργολάβο (12ο Δημοτικό Σχολείο, Ανάπλαση οικοπέδου Κρέη). Για την πλατεία Καπνεργάτη παραδώσαμε απολύτως έτοιμη και ολοκληρωμένη μελέτη, όπως και για το ψηφιακό έργο της Δημωφέλειας στο Φρούριο. Επίσης, παραδώσαμε τα σχέδια του πανελλήνιου αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για τον κόμβο Φαλήρου.

Όσον αφορά την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση «Εγνατία», είχαμε επίσης παραδώσει στη Δημωφέλεια έτοιμη μελέτη για την ανάπλαση και ανάπτυξη του πηλοθεραπευτηρίου, ενταγμένη για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Jessica». Η σημερινή διοίκηση προτίμησε να χάσει δύο χρόνια για να το εντάξει στο νέο ΕΣΠΑ. Θα κριθεί από το τελικό αποτέλεσμα.

Ακόμη χειρότερα συμβαίνουν στο νέο Leader, για το οποίο η δήμαρχος προέβη σε γενικόλογες αναφορές χωρίς να εξειδικεύσει τις προτάσεις του Δήμου μας (αν υπάρχουν, εδώ που τα λέμε). Έτσι όμως τα χωριά μας παραμελούνται και η αγροτική ανάπτυξη πάει περίπατο.

Συνεπώς, η σημερινή διοίκηση του Δήμου μας καυχιέται για την παρακαταθήκη που εμείς αφήσαμε και δεν σχεδιάζει απολύτως τίποτε για τα δύο χρόνια που της απομένουν.

Εκείνο όμως που μας ανησυχεί ακόμη περισσότερο από την αδράνεια της σημερινής διοίκησης του Δήμου Καβάλας είναι όσα πρόκειται να συμβούν από εδώ και πέρα. Το νέο ΕΣΠΑ είναι ιδιαίτερα αυστηρό. Τα έργα πρέπει να υλοποιηθούν ακριβόχρονα και χωρίς ατέλειες. Αλλιώς καραδοκούν οι επιστροφές και μάλιστα απευθείας στην Κομισιόν. Ποιος πιστεύει πως η κ. Τσανάκα και οι συνεργάτες της μπορούν να τα καταφέρουν;