Εξιχνιάστηκαν, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, τέσσερις (4) κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα, που είχαν διαπραχθεί κατά το χρονικό διάστημα Μάιος – Ιούλιος του 2016, στην Καβάλα.

 

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τεσσάρων (4) ημεδαπών, ηλικίας 26, 25, 18 (άντρες) και 17 (γυναίκα) ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κλοπή και απόπειρα κλοπής, κατά περίπτωση.

 

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, προέκυψε ότι:  

 

την 8-5-2016, το μεσημέρι, η 17χρονη από κοινού με τον 18χρονο, διέρρηξαν οικία, χωρίς όμως να αφαιρέσουν οτιδήποτε από το εσωτερικό της.

 

την 4-6-2016, η 17χρονη διέρρηξε οικία και αφαίρεσε από το εσωτερικό τη διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα. 

 

την 9-7-2016, το πρωί, οι δύο (2) δράστες, ηλικίας 26 και 25 ετών, αφαίρεσαν από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μεταξύ άλλων, 1 ηλεκτρική συσκευή, 1 ζευγάρι γυαλιά ηλίου, διάφορα εργαλεία και έγγραφα, καθώς επίσης αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν μία (1) δίκυκλη μοτοσικλέτα, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

 

Σημειώνεται ότι και οι τέσσερις (4) δράστες έχουν απασχολήσει επανειλημμένα  κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές, ενώ η 17χρονη και ο 18χρονος και για ληστεία.

 

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.