Πέρασαν κιόλας 6 χρόνια !!! 

Του Ξενοφώντα Κ.Κροκίδη

Προέδρου Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας

 

 

Τις μέρες που διανύουμε-αρχές Ιουλίου-συμπληρώνονται 6 χρόνια από τότε που  πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία η μετεγκατάσταση στο «νέο» κτιριακό συγκρότημα του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας στον Άγιο Σίλα. Αυτή η μετεγκατάσταση αποτέλεσε το επιστέγασμα των αγώνων, τόσο  των Επαγγελματιών Υγείας(Γιατροί, Νοσηλευτές κ.α.), όσο και όλου του καβαλιώτικου λαού.

        Έξι χρόνια τώρα, προσφέρουμε ποιοτικά αναβαθμισμένες υπηρεσίας υγείας, όχι μόνο στους καβαλιώτες, αλλά και στους κατοίκους των γειτονικών περιοχών: Δράμα, Ξάνθη, Σέρρες. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ-Γιατροί, Νοσηλευτές, Μαίες, Τεχνολόγοι, Παρασκευαστές, Τραυματιοφορείς, Διοικητικοί, Τεχνικοί-δουλεύουμε με περισσή αυταπάρνηση μέρα και νύχτα, προκειμένου οι συμπολίτες μας και οι επισκέπτες της πόλης και της περιοχές μας να αντιμετωπίσουν το επείγον ή χρόνιο πρόβλημα υγείας τους χωρίς ιδιαίτερη χρονική ή άλλη ταλαιπωρία.

        Η μετεγκατάσταση στο «νέο» κτιριακό συγκρότημα θα παρέμεινε «κενό» γράμμα, εάν δε συνοδευόταν από βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας σε ομολογουμένως δύσκολες οικονομικές συγκυρίες. Αρκεί να αναλογισθεί κανείς, ότι πριν από 3 χρόνια έγινε η εγκατάσταση και η λειτουργία του Μαγνητικού Τομογράφου του Νοσοκομείου, χωρίς καμία επιπρόσθετη μόνιμη πρόσληψη ιατρικού ή άλλου προσωπικού(Τεχνολόγου). Επιπρόσθετα, τα τελευταία χρόνια ξεκίνησε η λειτουργία μιας σειράς εξειδικευμένων ιατρείων στο Νοσοκομείο Καβάλας: Ιατρείο Μαστού, Ιατρείο Πόνου, Ιατρείου Ακοής και Ιλίγγου κ.ο.κ.

        Παρά την παραπάνω περιγραφείσα εύρυθμη και αναβαθμισμένη λειτουργία του Νοσοκομείου Καβάλας, συνεχίζουν να υπάρχουν   προβλήματα   που  οδηγούν  είτε   σε  ταλαιπωρία   των

 

εργαζομένων και των επισκεπτών, είτε σε κατασπατάληση δημοσίου χρήματος. Ένα τέτοιο πρόβλημα  αποτελεί η έλλειψη χώρων στάθμευσης(PARKING). Επίσης, Διοικήσεις και Εργαζόμενοι, δεν κατορθώσαμε να απαντήσουμε ικανοποιητικά τα τελευταία 6 χρόνια στην ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου. Κάθε χρόνο διαθέτουμε περισσότερα από 850.000 ευρώ για την ενεργειακή κάλυψη(ψύξη-θέρμανση) του κτιριακού συγκροτήματος του Νοσοκομείου.

        Τέλος, μόνο η ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ και η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΛΩΝ(Διοίκηση, Εργαζόμενοι, Επαγγελματίες Υγείας, Σύλλογοι, Φορείς κ.α.) θα διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου ΜΑΣ και τα επόμενα χρόνια.