Με μια νέα ανακοίνωση η Πανελλαδική Ένωση των Απανταχού Εργαζομένων στην ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ - Π.Ε.Α.Ε.Ε. – καλεί τους εργαζόμενους στην ΒΦΛ να επιστρέψουν στο εργοστάσιο. Καταλογίζουν «αλλότρια σχέδια» στους Μανώλη Κελαηδάκη και Βαγγέλη Παππά για τη στήριξη των δυο, στον αγώνα των εργαζομένων στη λιπασματοβιομηχανία και ζητούν από τις αρχές της Καβάλας να «πουν επιτέλους τέλος»  - στις διεκδικήσεις των εργαζομένων;  

 

Δείτε την ανακοίνωση

 

 

Πανελλαδική Ένωση των Απανταχού Εργαζομένων στην ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ - Π.Ε.Α.Ε.Ε. -

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ένας κελαηδά φάλτσα και ένας αχειροτόνητος Παπάς ψέλνει την εξόδιο ακολουθία των απεργών εργαζομένων της ΒΦΛ με αυτούς δυστυχώς να τους κρατάνε το ίσιο.  

Συνάδελφοι μη τους ακούτε, μη κουβαλάτε νερό στον μύλο αλλότριων σχεδίων και πετρέλαιο στα γρανάζια των μύχιων σκέψεών τους και ελάτε στη δουλειά.

Ο λαός μας λέει ότι «όταν ανακαλύφθηκε η συγνώμη χάθηκε το φιλότιμο». Όσοι δεν καταλαβαίνετε τι εννοούμε , ρωτήστε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας. Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την εκτίμηση της κατάστασης και την εξεύρεση ενδεχόμενης λύσης στα προβλήματα του εργοστασίου , ο αχειροτόνητος επιτέθηκε και χειροδίκησε εναντίον του Προέδρου ζητώντας στη συνέχεια συγνώμη. Προφανώς συνάδελφοι με ένα συγνώμη σκέπτεται να «ξεπετάξει» κάποια στιγμή και εσάς.

Για άλλη μια φορά, αλλά και για όσες ακόμα χρειαστεί και είναι νωρίς, σας καλούμε να έρθετε για δουλειά. Το κάλεσμα μας αυτό είναι προφανές ότι δεν μπορεί να αφορά όλους όσους προέβησαν σε ακρότητες και τραμπουκισμούς εναντίον συναδέλφων.

Το εργοστάσιο δεν πρόκειται να κλείσει, ας το πάρουν απόφαση. 150 απεργοί απέξω και 400 εργαζόμενοι μέσα. Αυτή είναι η αλήθεια και αυτό πρέπει να ακούσουν ο λαός και οι αρχές της Καβάλας και να πουν επιτέλους Τέλος.

 

Την άποψή της πάντως σχετικά με την Πανελλαδική Ένωση των Απανταχού Εργαζομένων στην ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ - Π.Ε.Α.Ε.Ε. την είχε εκφράσει η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤ/ΛΩΝ ΑΘΗΝΑ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Χ.Β.Ε.) με ανακοίνωσή της στις 30 Μαΐου 2016. 

Διαβάστε την ανακοίνωση 

 

Ο μέγας και γνωστός αυτός επιχειρηματίας, που εμφανίστηκε ως επιχειρηματικό δαιμόνιο, δραστηριοποιείται και πάλι, δημιουργώντας εταιρείες φαντάσματα !!!

Αυτός που τη μια μέρα δημιουργούσε επιχειρήσεις και την επόμενη τις έκλεινε.Αυτός που το τραπεζικό σύστημα απλόχερα τον χρηματοδοτούσε, χωρίς προαπαιτούμενα και εγγυήσεις.

Αυτός, το μοναδικό φαινόμενο εργοδότη, που πλούτιζε και με το κλείσιμο των εταιρειών όταν χιλιάδες μικρομέτοχοι – επενδυτές αγόραζαν μετοχές παρασυρόμενοι από τη μεγάλη διαφήμιση των υποτιθέμενων κεφαλαίων που διακινούσε.

Αυτός που έστειλε χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία, όπως είναι οι πρώην εργαζόμενοι των επιχειρήσεων συμφερόντων Λαυρεντιάδη : ΝΕΟΧΗΜΙΚΗΣ,ΙΝΤΕΡΚΕΜ, ALAPIS, ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ , ΜΠΑΛΛΗΣ και πολλές άλλες ακόμη.

Θα αναρωτηθεί κανείς , που ήταν το ελληνικό κράτος, πως επέτρεπε να δανειοδοτούνται και να δημιουργούνται τέτοιοι επιχειρηματίες με μηδενικά ίδια κεφάλαια;;;

Δεν θέλει και πολύ σκέψη να καταλάβει κανείς γιατί έφτασε η χώρα στη σημερινή της κατάσταση, όταν το πολιτικό σύστημα δεν έβλεπε, δεν άκουγε, δεν ήξερε. Δυστυχώς και σήμερα στη χώρα της φτώχειας και της εξαθλίωσης, στη χώρα

των συσσιτίων, οι ίδιοι άνθρωποι που συνέβαλλαν για να φτάσει εδώ, συνεχίζουν να παίζουν παιχνίδια σε βάρος των εργαζομένων και της εθνικής οικονομίας.  

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΕΠΕΤΡΕΨΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ  ΚΑΙ ΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ;;;

Στον μέγα αυτόν επιχειρηματία, πέρασαν το 2009 τα Λιπάσματα Καβάλας, «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΑ ΕLFE ΑΒΕΕ» (πρώην ΒΦΛ Ν. Καρβάλης) αναλαμβάνοντας ως μοναδική υποχρέωση τις δανειακές υποχρεώσεις της, που δεν εξόφλησε ποτέ, υποσχόμενος επενδύσεις και ανάπτυξη με μεγαλεπήβολα σχέδια. Δυστυχώς αντί για επενδύσεις υπήρξε στασιμότητα, αντί για ανάπτυξη υπήρξε μαρασμός. Σε ένα άκρως επικίνδυνο και ανθυγιεινό περιβάλλον οι εργαζόμενοι συνέβαλαν τα μέγιστα , δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό για να στηρίξουν την επιχείρηση μπροστά στη στασιμότητα του εργοδότη. Σε μια τέτοια κατάσταση το παραγωγικό έργο της εταιρείας πολλαπλασιάστηκε

αλλά τα κέρδη εξανεμίζονταν και ποτέ δεν δόθηκαν οικονομικά στοιχεία στο Σωματείο και στους εργαζόμενους, όπως όφειλαν.Το τελευταίο διάστημα έκαναν την εμφάνισή τους σταδιακά τρεις αλλοδαπές

εταιρείες, PFIC LTD, CENTROFARO SERVICES LTD και ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ ΑΒΕΕ που δηλώνουν ως έδρα τα γραφεία της πάλε ποτέ ALAPIS, και ενοικίασαν δήθεν τις εγκαταστάσεις των ΕLFE ΑΒΕΕ, με ταυτόχρονο δανεισμό των εργαζομένων στις συγκεκριμένες εταιρείες.Στις ανησυχίες των εργαζομένων οι διοικούντες της εταιρείας πρόβαλλαν ότι αυτό γίνεται για το καλό της επιχείρησης και ότι μέσα από ‘κει θα προέλθει η ανάπτυξή της.

Ενώ ολοκλήρωσαν το θεάρεστο έργο τους, τρομοκρατώντας καλούν τους εργαζόμενους ή να προβούν σε οικειοθελή παραίτηση προσφέροντας ως δόλωμα κάποια οικονομικά κίνητρα ή δέχονται εργολαβική σχέση εργασίας με τις

προαναφερόμενες εταιρείες ή θα απολυθούν εφόσον τα ΕLFE δεν έχουν αντικείμενο εργασίας γιατί έχει μεταφερθεί στους ενοικιαστές των εγκαταστάσεων.Μετά τα παραπάνω οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε καθημερινές κινητοποιήσεις

απέναντι σε πρωτοφανή γεγονότα όταν σε μια βαριά χημική βιομηχανία με ιδιαίτερους κινδύνους που χρειάζεται άκρως εξειδικευμένο προσωπικό, να καλείται να δουλέψει χωρίς μόνιμο προσωπικό. Αυτό αποτελεί μοναδικό παγκόσμιο φαινόμενο.Ταυτόχρονα φρόντισε, ήδη ως «καλός εργοδότης», να εξασφαλίσει και συνδικαλιστική κάλυψη στους εργαζόμενους, ιδρύοντας, σε μία από τις τρεις εταιρείες,στην ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ, Σωματείο με διαδικασίες εξπρές!!!

Η ονομασία αυτού πρωτότυπη και μοναδική «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ», ως Πρόεδρος εμφανίζεται συγγενής του κ. Λαυρεντιάδη, ο κ. Σαραφίδης και ως Γεν. Γραμματέας,

η κ.Αραβαντινού.Η δραστηριότητα αυτού του Σωματείου ήταν «άμεση και αποτελεσματική», στις επιθυμίες του εργοδότη που ως νονός έχει απόλυτα δικαιώματα.Υπέγραψε μάλιστα και επιχειρησιακή σύμβαση, με τους μνημονιακούς μισθούς.

Φυσικά δεν χρειάστηκαν αγώνες γιατί ο εργοδότης καθόρισε το πλαίσιο αυτής.Επίσης δημιούργησε και Κανονισμό Εργασίας, φυσικά όπως τον ήθελε ο νονός.Πραγματικά όποιοι εγκέφαλοι σχεδίασαν τη δημιουργία του συγκεκριμένου

Σωματείου είναι βέβαιο ότι μπορούν να πουλήσουν τις υπηρεσίες τους και στους απανταχού εργοδότες.Καλούμε την κυβέρνηση άμεσα να επέμβει με όλα τα νόμιμα μέσα ώστε να ακυρώσει τα εξοντωτικά και παράλογα σενάρια που παίζονται στα Λιπάσματα Καβάλας.

Καλούμε την κυβέρνηση να ακυρώσει στην πράξη το δουλεμπόριο εργαζομένων που στήνεται στα Λιπάσματα Καβάλας.Καλούμε την κυβέρνηση να ελέγξει τις σχέσεις του ιδιοκτήτη των Λιπασμάτων Καβάλας με τις περίεργες και ύποπτες εταιρείες που εμφανίζονται ως ενοικιαστές εγκαταστάσεων και εργαζομένων.Καλούμε τον πρωθυπουργό της χώρας, επιτέλους να χτυπήσει τη διαπλοκή και αυτά τα ακραία νοσηρά φαινόμενα τη στιγμή που ο ελληνικός λαός έχει βρεθεί στον καιάδα.

 Ας τελειώνουμε με τα μεγάλα λόγια η υπομονή εξαντλείται.

 Οι Εργαζόμενοι θα αντισταθούν δυναμικά στα παράλογα σχέδια.

 Γραμματεία Τύπου Ο.Ε.Χ.Β.Ε.

 

Επιμέλεια Κ.Γ.