Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση

«Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ»

 

Καβάλα, 10 Φεβρουαρίου 2015

 

Ένα βήμα εμπρός, δύο βήματα πίσω…

Γενικόλογη η χθεσινή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο

 

Η χθεσινή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα μεγάλα ζητήματα του τόπου μας ήταν ένα πρώτο θετικό βήμα, για να διαμορφώσουμε αποφάσεις για τις μεγάλες διεκδικήσεις του Δήμου Καβάλας. Ως Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση, αισθανόμαστε πλήρως δικαιωμένοι για την επιμονή μας να βάλουμε στην ατζέντα της δημόσιας συζήτησης την ανάγκη να σχεδιάσουμε την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής μας.

Ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο έγινε η συζήτηση δεν βοήθησε, ώστε να μπορέσουμε να καταλήξουμε σε συγκεκριμένες αποφάσεις, ούτε καν στις επόμενες ενέργειες που πρέπει να κάνουμε ως Δημοτικό Συμβούλιο. Η ίδια η Δημοτική Αρχή υποβάθμισε το θέμα, αφού αυτό συζητήθηκε ως προ ημερησίας διάταξης, ενώ θα έπρεπε να είναι το μοναδικό τακτικό θέμα, δεδομένης της σοβαρότητας και της κρισιμότητάς του. Επιπλέον, η προφορική εισήγηση της διοίκησης του Δήμου δεν ξεχώριζε τις προτεραιότητες ούτε τη διαδικασία για το πώς θα λάβουμε αποφάσεις για το κάθε θέμα ξεχωριστά (στρατόπεδα, νοσοκομείο κλπ). Η συζήτηση που ακολούθησε ήταν γενικόλογη και κατέληξε να περιοριστεί σε μία καταγραφή προβλημάτων χωρίς κριτήρια, χωρίς ιεράρχηση και χωρίς να αποφασίσουμε στο τέλος το πώς θα προχωρήσουμε.

Εμείς επιμέναμε εξ αρχής να υπάρχει οργανωμένη διαδικασία συζήτησης και τεκμηρίωσης, στην οποία θα αποφασιζόταν η εμπλοκή υπηρεσιών και επιτροπών του Δήμου, καθώς και φορέων της τοπικής κοινωνίας. Με την ίδια επιμονή, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια ώστε ο Δήμος και η τοπική κοινωνία να αποκτήσουν ένα σαφές και συγκεκριμένο πλαίσιο στόχων και διεκδικήσεων προς την κεντρική διοίκηση, το οποίο θα στηρίζεται σε ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχεδιασμό για την Καβάλα και τους Φιλίππους.

 

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ»

Ο Επικεφαλής

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος

-- 

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Μητροπολίτου Χρυσοστόμου 6, 65403 ΚΑΒΑΛΑ

τηλ: 2510 211018, fax 2510 211058

www.otopostiszoismas.gr  

fb:  www.facebook.com/oToposTisZoisMas 

twitter: https://twitter.com/topostiszoismas