Ο πρώην βουλευτής και πρώην υπουργός, Γιώργος Καλαντζής, επί ημερών του οποίου είχε «κλειδώσει» η πώληση της ΒΦΛ στο Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, έκανε ένα σχόλιο για τα τεκταινόμενα στη λιπασματοβιομηχανία, μη διστάζοντας να χαρακτηρίσει αχάριστους τους εργαζόμενους.

 

Λέει συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα:

 

Για τους μικρόψυχους που έχουν και ασθενή μνήμη και ζουν στην Καβάλα, πρέπει να θυμίσω ότι όταν είχα την τιμή να είμαι Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης και Υπουργός Εργασίας ήταν ο Σάββας Τσιτουρίδης, ετέθη το δίλημμα ότι προκειμένου να παραμείνει βιώσιμη η Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων, έπρεπε να κλείσει το ένα από τα δύο εργοστάσια της, ή της Καβάλας ή της Θεσσαλονίκης.

 

Θυμάστε τις κινητοποιήσεις τόσο των εργαζομένων του εργοστασίου της Καβάλας, όσο και των εργαζομένων του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης. Θυμίζω ότι τότε η Βιομηχανία ήταν στα χέρια των κρατικών τραπεζών κατά το μεγαλύτερο ποσοστό. Αποφασίσαμε και έκλεισε το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης και κρατήθηκε σε λειτουργία της Καβάλας. Για τους ίδιους λόγους που έκλεισε η μονάδα της Θεσσαλονίκης, θα μπορούσε να είχε κλείσει η μονάδα της Καβάλας.

 

Έτσι μπορούν κι εργάζονται σήμερα περίπου 500 εργαζόμενοι στην Καβάλα ενώ άλλοι τόσοι βγήκαν στη σύνταξη από τότε. Αλλιώς θα εργαζόταν σήμερα 500 άνθρωποι στη Θεσσαλονίκη και κανένας στην Καβάλα. 
 

Δεν είδα να αναγνωρίζεται αυτό από τους «έξαλλους» που φώναζαν τότε στην πρώτη γραμμή. Δεν είδα να έχουν μνήμη ορισμένοι αγνώμονες που εργάζονται και ζουν τις οικογένειες τους από την απόφασή μας τότε να μην κλείσει το εργοστάσιο της Βιομηχανίας στην Καβάλα. 

Σήμερα, σ’ αυτή τη χρονική στιγμή, δύσκολη για τη Βιομηχανία, υποχρέωση των πολιτικών της Καβάλας είναι να φροντίσουν να παραμείνει σε λειτουργία το εργοστάσιο, να μην χάσει τη δουλειά του ούτε ένας εργαζόμενος και να προσληφθούν και άλλοι.
Τότε, θυμίζω και πάλι, Πρωθυπουργός της Ελλάδας ήταν ο βουλευτής Θεσσαλονίκης, Κώστας Καραμανλής και βουλευτής Θεσσαλονίκης ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος….!

 

 

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 

Αν και θα ανέμενε κανείς να υπάρξουν αντιδράσεις από τους ίδιους τους εργαζόμενους, υπάρχουν εντούτοις αντιδράσεις από τα ΜΜΕ. 

 

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει το σχόλιο του Γιώργου Γανίτη στην ιστοσελίδα k-tipos, για την μετά από καιρό εμφάνιση Καλαντζή με σχόλιο για τη ΒΦΛ. Μεταξύ άλλων λέει:

 

«Έμαθες φανταζόμαστε εκεί στην Αθήνα ότι εδώ, στην Καβάλα, γίνεται το έλα να δεις στην ΒΦΛ του κολλητού σου. Αυτού που παίρνει και πρώην βουλευτές και υπουργούς στην δούλεψή του ως αργόμισθους»

(…)

‘’Όλα τα μέσα ενημέρωσης γράφουν για τον «δικό» σου, και τον τρόπο με τον οποίο σε συνεργασία με την μέχρι τώρα διοίκηση του Σωματείου αποφάσισαν να φτωχοποιήσουν τους εργαζόμενους, την ώρα που η βιομηχανία πάει μια χαρά’’.

(…)

‘’Τα συμφέροντα του Λαυρεντιάδη σε ενδιαφέρουν πολύ περισσότερο από τα συμφέροντα αυτών, των εργαζομένων, που τόσα χρόνια μονοκούκι σε ψήφιζαν …τα κορόιδα!!! ‘’

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ολόκληρο το σχόλιο