Ημερίδα με θέμα «Παιδιά μιας διαχρονικής κρίσης» διοργανώνει για την Κυριακή 15 Μαΐου 2016, από τις 9:30 έως τις 16:30 το Σωματείο Φίλοι Παιδόπολης «Αγιος Γεώργιος» Καβάλας.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο της πρώην Νομαρχίας και συνδιοργανώνεται με τον Δήμο Καβάλας και τη Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη και Προσχολική Αγωγή.

 

Εννέα κορυφαίοι εισηγητές από όλη την Ελλάδα θα αναπτύξουν ποικίλα θέματα όπως ανάδοχη φροντίδα, δομές παιδικής προστασίας, βία και κακοποίηση ανηλίκων, φιλοξενία ασυνόδευτων ανηλίκων κ.α.

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη και στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης. Ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή.

 

Οι διοργανωτές αναφέρουν σχετικά:

 

Ένας από τους βασικούς στόχους του Σωματείου Φίλοι Παιδόπολης «Άγιος Γεώργιος» Καβάλας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όσο το δυνατόν περισσοτέρων πολιτών για θέματα Κοινωνικής Προστασίας Ανηλίκων.

 

Έρευνες ογδόντα και πλέον χρόνων έχουν αποδείξει τις αρνητικές συνέπειες που προκαλεί στα παιδιά ο μακροχρόνιος εγκλεισμός σε ιδρύματα παιδικής προστασίας.

 

ροφόρηση της κοινής γνώμης και των επαγγελματιών που ασχολούνται με παιδιά για σύγχρονους θεσμούς παιδικής προστασίας, όπως είναι ο θεσμός της Αναδοχής, αλλά και η συζήτηση κρίσιμων θεμάτων όπως είναι η πρόληψη της κακοποίησης ανηλίκων, η λειτουργία δημοσίων και ιδιωτικών φορέων παροχής υπηρεσιών παιδικής φροντίδας, καθώς και η παρουσίαση δομών για ασυνόδευτους Ανήλικους πρόσφυγες.

Οφείλουμε ένα μεγάλο Ευχαριστώ στους Συνδιοργανωτές: το Δήμο Καβάλας και το ΝΠΔΔ "Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη & Προσχολική Αγωγή Καβάλας", χωρίς την στήριξη τους δεν θα μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε την πολύ σημαντική Ημερίδα!

 

Επιπλέον ευχαριστούμε πολύ τους σπουδαίους Υποστηρικτές της Ημερίδας: το Ινστιτούτο ΒΙΑSTOP, την ΠΝΟΗ, τον Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας, τον Ιατρικό Σύλλογο Καβάλας, την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καβάλας και την ΕΛΜΕ Καβάλας, που εκδήλωσαν μεγάλο ενδιαφέρον και αποτελούν εγγύηση μεγάλης επιτυχίας για την Ημερίδα μας.