Επάρκεια αγαθών αλλά και χαμηλές τιμές θα βρει κανείς στην αγορά της Καβάλας κατά την κορύφωση της Μεγάλης Εβδομάδας.

 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου κρεοπωλών Καβάλας, Βασίλη Κεχαγιά, οι τιμές στα αμνοερίφια είναι χαμηλότερες από πέρυσι. Ο κ. Κεχαγιάς κάλεσε τον κόσμο να είναι πολύ προσεκτικός στην αγορά κρεατικών αυτές τις ημέρες και να προτιμήσει τον κρεοπώλη που εμπιστεύεται, προκειμένου να μην αγοράσει για ελληνικό ένα εισαγόμενο αμνοερίφιο.

 

Στα κρεοπωλεία της Καβάλας βρίσκει κανείς αρνί και κατσίκι που προέρχεται κυρίως από κτηνοτρόφους της Καβάλας, της Δράμας και της Ξάνθης.

 

Οι τιμές των αμνοεριφίων στην αγορά της Καβάλας κυμαίνονται από 8 έως 10 ευρώ ανά κιλό. Οι τιμές στις οποίες αγοράζουν οι κρεοπώλες από τους κτηνοτρόφους, είναι 5,5 με 8 ευρώ ανά κιλό και μέσα στην τελική τιμή που φτάνει στον καταναλωτή έχουν ενσωματωθεί όλα τα έξοδα από τη σφαγή μέχρι τη διανομή αλλά και ο ΦΠΑ.

 

Η κίνηση ήταν χαμηλή καθ’όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα και οι κρεοπώλες αναμένουν να πάνε καλύτερα τα πράγματα κυρίως τη Μεγάλη Παρασκευή ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που αφήνουν τέτοιες αγορές έως και το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου, σε μια προσπάθεια να πετύχουν χαμηλότερες τιμές. Υπάρχει ωστόσο η περίπτωση να μην βρουν τα προϊόντα που θέλουν.

 

Τις τελευταίες ημέρες καταγράφηκαν στην αγορά της Καβάλας εξαιρετικά τιμές αμνοεριφίων, έως και 5,5 ευρώ ανά κιλό, σε ορισμένα υποκαταστήματα αλυσίδων σούπερ μάρκετ.

 

Σύμφωνα με τους κρεοπώλες της Καβάλας, αυτές οι προσφορές που συνήθως είναι για μία ή δύο ημέρες, με αμφίβολη επάρκεια, συνήθως αφορούν σε αμνοερίφια που έχουν σφαγεί έως και 1 μήνα πριν. Κρούουν δε τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο το αμνοερίφιο να προέρχεται από κάποια βαλκανική χώρα και να μην είναι ελληνικό.

 

Στο μεταξύ, τη Μεγάλη Παρασκευή αναμένεται και η κορύφωση της κίνησης στα υπόλοιπα εμπορικά καταστήματα για τα δώρα των νονών στα βαφτιστήρια.

 

Οι λαμπάδες στην πλατεία της Καβάλας πωλούνται στις ίδιες, σταθερά χαμηλές τιμές, από 1 έως 10 ευρώ, ανάλογα με την χειροποίητη κατασκευή.

 

Σε πολύ χαμηλά επίπεδα είναι και οι τιμές των παιχνιδιών στα καταστήματα της Καβάλας, της Ελευθερούπολης, της Χρυσούπολης και της Θάσου. Μάλιστα όπως λένε οι τοπικοί καταστηματάρχες, οι καταναλωτές πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και να μην παρασύρονται από τις διαφημίσεις, αφού όλα τα επώνυμα παιχνίδια που διαφημίζονται στην τηλεόραση, πωλούνται στις ίδιες ακριβώς τιμές με τις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων παιχνιδιών.

 

Στα παιχνιδάδικα της Καβάλας, γονείς και νονοί θα βρουν πολύ χαμηλές τιμές αλλά και μεγάλη ποικιλία, με δώρα για όλα τα βαλάντια.

 

Τέλος, στα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, αυτές τις ημέρες υπάρχουν προσφορές σε πολλά είδη και αν ψάξει κανείς καλύτερα την αγορά θα βρει πολλές ευκαιρίες με αφορμή και τη λήξη της σεζόν. Τα περισσότερα καταστήματα ετοιμάζονται ήδη για τις καλοκαιρινές παραλαβές κι έχουν ρίξει, άλλοι λίγο κι άλλοι πολύ, τις τιμές. 

 

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ότι τα καταστήματα στην Καβάλα θα είναι κλειστά για 3 συνεχόμενες ημέρες, την Κυριακή του Πάσχα, τη Δευτέρα του Πάσχα και την Τρίτη 3 Μαΐου. Φροντίστε εγκαίρως να προμηθευτείτε τα απαραίτητα. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ το ωράριο της αγοράς για τις ημέρες αυτές.