Άλλο ένα υπέρογκο ποσό φεύγει από τα ταμεία του Δήμου Θάσου για να πληρωθούν λάθη και παραλείψεις των προηγούμενων ετών. Αυτή τη φορά, ο Δήμος θα αναγκαστεί να πληρώσει 345.000 ευρώ για έναν βιολογικό καθαρισμό που δεν έγινε ποτέ!

 

Το έργο χρονολογείται από την εποχή των κοινοτήτων και αφορά την περιοχή του Ποτού. Ο συγκεκριμένος βιολογικός όχι μόνο δεν λειτούργησε ποτέ, αλλά το έργο γενικά δεν εκτελέστηκε ποτέ.

 

Ο συγκεκριμένος βιολογικός άρχισε (στα χαρτιά) το 1992 και στη συνέχεια το έργο προχώρησε με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς, ώσπου το 2007 επί θητείας Λευτέρη Μερέση στον ενιαίο πλέον Δήμο, εγκαταλείφθηκε οριστικά.

 

Ή έστω έτσι νόμιζαν οι περισσότεροι στη Θάσο.

 

Με άγνωστο μέχρι στιγμής τρόπο οι λογαριασμοί του έργου «έτρεχαν» κανονικά, πιστοποιούνταν και μάλιστα φαίνεται ότι γίνονταν και πληρωμές.

 

Σύμφωνα με τον σημερινό δήμαρχο Θάσου, Κώστα Χατζηεμμανουήλ, στο σημείο που επρόκειτο να κατασκευαστεί ο βιολογικός σταθμό σήμερα υπάρχουν μόνο σκελετοί από μπετά.

 

Η εταιρία που φέρεται να κατασκεύασε το έργο, κατάφερε να εκδώσει διαταγή πληρωμής ύψους περίπου 350.000 ευρώ (μαζί με τους τόκους). Σύμφωνα με τον δήμαρχο Θάσου, τα χρήματα αυτά αφορούν τον τέταρτο και τον πέμπτο λογαριασμό του συγκεκριμένου έργου, "γεγονός που σημαίνει ότι υπήρξαν άλλοι τρεις λογαριασμοί και όχι κάποιοι επιβλέποντες του έργου υπέγραψαν ότι οι προβλεπόμενες εργασίες προχώρησαν και ολοκληρώθηκαν".

 

Η τελεσίδικη δικαστική απόφαση αναγκάζει τώρα τον Δήμο να πληρώσει ενώ οι πάντες ξέρουν ότι βιολογικός στον Ποτό δεν υπάρχει (τα τελευταία 3 χρόνια κατασκευάζεται νέο έργο βιολογικού, με χρήματα του ΕΣΠΑ).

 

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηεμμανουήλ, το υπέρογκο ποσό για το ανύπαρκτο έργο θα πληρωθεί από τα αποθεματικά του Δήμου, ο οποίος συνεχίζει εν έτει 2016 να πληρώνει «το κακό παρελθόν των προηγούμενων διοικήσεων».