Εξιχνιάστηκε, ύστερα από μεθοδικές έρευνες της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, ληστεία σε κατάστημα, που διαπράχθηκε, προχθές (4-2-2015) το απόγευμα, στην πόλη της Κομοτηνής. 

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 34χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία, ενώ για το ίδιο αδίκημα κατηγορείται επίσης μία άγνωστη μέχρι στιγμής δράστιδα, συνεργός του 34χρονου.

Συγκεκριμένα, οι δύο ημεδαποί, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέβησαν σε κατάστημα (παντοπωλείο) της Κομοτηνής, όπου με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν από τον εξωτερικό χώρο του καταστήματος διάφορα προϊόντα, συνολικής αξίας 100 ευρώ, τα οποία τοποθέτησαν στο όχημά τους.

Η πράξη τους έγινε αντιληπτή από την 39χρονη ημεδαπή ιδιοκτήτρια του καταστήματος και τον 30χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Τουρκίας, σύζυγό της, οι οποίοι προσπάθησαν να τους ακινητοποιήσουν, πλην όμως οι δράστες ασκώντας σωματική βία σε βάρος τους, κατάφεραν να επιβιβαστούν στο όχημά τους και να διαφύγουν προς άγνωστη κατεύθυνση.   

Οι δύο ημεδαποί μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν.

Σημειώνεται ότι ο 34χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές και παραβάσεις του νόμου περί όπλων και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από τις αστυνομικές αρχές για την ταυτοποίηση της συνεργού του 34χρονου.