Ένα βήμα πιο κοντά στην κατασκευή υδατοδρομίου βρίσκεται από την περασμένη εβδομάδα η Θάσος μετά από την ανάδειξη του αναδόχου για την κατασκευή του έργου. Πρόκειται για την Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρία «Υδατοδρόμιο Θάσου» η οποία ήταν και η μοναδική που κατέθεσε προσφορά στον σχετικό διαγωνισμό με εταίρους την Hellenic Seaplanes κι ένα ντόπιο επιχειρηματία.

 

Στόχος της εταιρίας είναι το αμέσως επόμενο διάστημα να προχωρήσει σε όλες τις ενέργειες για τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις, ώστε να προλάβει να ολοκληρώσει το έργο.

Θυμίζουμε ότι ο χώρος που έχει επιλεγεί για την κατασκευή του υδατοδρομίου είναι δίπλα από τη μαρίνα του Λιμένα, μπροστά από το Λιμεναρχείο Θάσου.

Τα δρομολόγια που θα εκτελούν τα υδροπλάνα θα έχουν συνάφεια με την επέκταση του δικτύου έτσι όπως αυτό θα διαμορφώνεται στην πάροδο του χρόνου. Σύμφωνα με τους στρατηγικούς στόχους της εταιρίας είναι να δημιουργηθούν υδατοδρόμια στις περισσότερες τουριστικές περιοχές της χώρας με τις οποίες σταδιακά θα συνδεθεί και το νησί της Θάσου, είτε με απευθείας, είτε με ανταποκριτικές πτήσεις.

 

Σε δηλώσεις του στο kavalanews.gr ο δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ τόνισε: «Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη διότι με τον τρόπο αυτό το νησί αποκτά ένα ακόμα μέσο συγκοινωνίας που θα βελτιώσει τη ζωή των κατοίκων συνδέοντάς το με ένα πυκνό δίκτυο προορισμών. Ταυτόχρονα θα αναβαθμίσει το τουριστικό μας προϊόν δίνοντας τη δυνατότητα σε αυτούς που θέλουν να ταξιδέψουν στο νησί να το κάνουν με άνεση και ταχύτητα. Επιπλέον θα αναβαθμίσει και τις διακομιδές από το Κέντρο Υγείας Πρίνου».

 

Κ. Γ.