Ένας 44χρονος Αλβανός πολίτης συνελήφθη την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου στην Κρυσταλλοπηγή της Φλώρινας, την ώρα που εισήλθε στην Ελλάδα από την Αλβανία.

Ο 44χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Κρυσταλλοπηγής καθώς διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης από την ανακρίτρια Καβάλας.

ΜΕ βάση το ένταλμα αυτό, ο 44χρονος Αλβανός βαρύνεται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με πρόθεση αλλά και για μερικά ακόμη αδικήματα όπως παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Πρόκειται για κατηγορητήριο που αφορά σε πράξεις που φέρονται να έχουν πραγματοποιηθεί το έτος 1994 στο χωριό Χαϊδευτό του Δήμου Νέστου (περιοχή Κεραμωτής).

Το έγκλημα φέρεται να έχει γίνει όταν ο κατηγορούμενος ήταν σε ηλικία 23 ετών. Πιο συγκεκριμένα, κατηγορείται ότι εκείνη την περίοδο επιτέθηκε και τραυμάτισε θανάσιμα έναν επίσης Αλβανό υπήκοο, με τον οποίο εργάζονταν στην περιοχή.

Η σχετική δικογραφία αναφέρει ότι ο 23χρονος τότε Αλβανός επιτέθηκε με τσεκούρι στον ομοεθνή του, με αφορμή οικονομικές διαφορές που είχαν μεταξύ τους.

Έκτοτε τα ίχνη του χάθηκαν από την περιοχή ωστόσο στο μεταξύ εκδόθηκε ένταλμα σύλληψής του.

Προφανώς, θεωρώντας ότι έχουν περάσει πολλά χρόνια και το αδίκημα ίσως να έχει παραγραφεί, ο 44χρονος σήμερα Αλβανός επιχείρησε να εισέλθει νομότυπα στη χώρα, όμως υπήρχε σχετική ενημέρωσε στον συνοριακό σταθμό - τελωνείο. Μετά τη σύλληψή του στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Καστοριάς.

Είναι άγνωστο αν, πότε και που θα δικαστεί για το έγκλημα.