Σε ανανέωση επιπέδου 100% οδηγούνται οι «κεφαλές» των τοπικών οργανώσεων της ΝΔ στο νομό Καβάλας, τόσο σε επίπεδο Δήμων όσο και σε επίπεδο νομού.

 

Οι μέχρι σήμερα πρόεδροι των τεσσάρων δημοτικών οργανώσεων Καβάλας, Θάσου, Παγγαίου και Νέστου, δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιοι (Μανώλης Φραντζεσκάκης, Λευτέρης Κυριακίδης, Γιάννης Μίχογλου και Σωτήρης Παπαδόπουλος).

 

Υποψήφιος για την ίδια θέση δεν θα είναι ούτε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καβάλας της ΝΔ, Κώστας Ευθυμιάδης.

 

Ορισμένοι από αυτούς λέγεται ότι «πιέστηκαν» ώστε να μην είναι ξανά υποψήφιοι ή «αναγκάστηκαν» υπό το βάρος ορισμένων παρασκηνιακών εξελίξεων.

 

Υποψηφιότητα για την προεδρία της ΝΟΔΕ έχει μέχρι στιγμής εκδηλώσει επισήμως μόνο ο Μπάμπης Δράκος που με τα έως τώρα φαινόμενα είναι και ο μοναδικός διεκδικητής της θέσης.

 

Το όνομα του Παντελή Ηλιάδη που ακούστηκε αποτελεί ήδη παρελθόν από τις συζητήσεις αφού και ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει στο περιβάλλον του ότι δεν ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στις διαδικασίες, υπό τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί.

 

Στη Δημοτική Οργάνωση Καβάλας, στις δύο ανακοινωμένες υποψηφιότητες της Μαρίας Παραντινού και του Σάκη Παπουτσή, έρχεται να προστεθεί η Μαρίνα Φιλιππίδου η οποία για την ώρα δεν έχει κάνει δηλώσεις.

 

Στη Δημοτική Οργάνωση Θάσου, στη θέση του Λευτέρη Κυριακίδη που γνωστοποίησε ότι αποχωρεί (τουλάχιστον από την υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου), λέγεται ότι θα κατέβει ο Δημήτρης Μανίτσας.

 

Στη Δημοτική Οργάνωση Νέστου, στη θέση του Σωτήρη Παπαδόπουλου που αποχωρεί, ανακοινώθηκε ότι θα κατέβει ως υποψήφιος ο Φώτης Πασχαλίδης.

 

Στη Δημοτική Οργάνωση Παγγαίου, έγινε γνωστό ότι τελικά αποχωρεί από την κούρσα ο σημερινός πρόεδρος Γιάννης Μίχογλου και ότι μοναδικός υποψήφιος παραμένει ο Χρήστος Πριονίδης.

 

Αυτό τουλάχιστον έως χθες…

 

Από την πρώτη «ανατροπή» που ήταν η οριστική αποχώρηση του Γιάννη Μίχογλου πήγαμε στην μονοπρόσωπη εκλογική διαδικασία κι από εκεί σε μια δεύτερη ανατροπή.

 

Τα τελευταία 24ωρα προέκυψε «από το πουθενά» μια νέα υποψηφιότητα, αυτή της Ελευθερίας Καραγιαννίδου, η οποία από την πρώτη στιγμή αντιμετωπίζεται ως το «αουτσάιντερ» στη συγκεκριμένη κούρσα.

 

Ωστόσο, το παρασκήνιο στις περιοχές του Δήμου Παγγαίου είναι ενδιαφέρον μιας και πρόκειται για μια μεγάλη γεωγραφική περιοχή με περίπλοκους συσχετισμούς.

 

Ο Χρήστος Πριονίδης φέρεται να έχει «ισχυρή υποστήριξη» από «πρωτοκλασάτα» στελέχη της ΝΔ σε επίπεδο νομού αλλά και από έναν πυρήνα ανθρώπων στη δημοτική διοίκηση. Όταν, δε, «έφυγε από τη μέση» ο Γιάννης Μίχογλου τότε όλοι έσπευσαν να προβλέψουν έναν περίπατο.

 

Η είσοδος της Ελευθερίας Καραγιαννίδου όμως ήρθε να ταράξει τα νερά και να κάνει ενδιαφέρουσα την εκλογική μάχη, γεγονός που εκτιμάται ότι θα οδηγήσει πολύ περισσότερα μέλη στις κάλπες.

 

Η κ. Καραγιαννίδου που είχε εκλεγεί και δημοτικός σύμβουλος στον ενιαίο καλλικρατικό Δήμο, λέγεται ότι έχει ερείσματα σε αρκετά «μπλοκ» της ΝΔ. Μένει να φανεί από την ερχόμενη εβδομάδα αν θα έχει καταφέρει να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες υπογραφές και από ποιους θα προέρχονται αυτές.

 

Δεδομένου ότι οι εκλογές για τη ΝΟΔΕ θα γίνουν στη βάση ενός μικρού εκλεκτορικού σώματος, το ενδιαφέρον πέφτει στις εκλογές των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων που θα γίνουν στην βάση των μελών της ΝΔ. Από τους 4 Δήμους, η κατάσταση μοιάζει σήμερα αδιάφορη στο Νέστο και στη Θάσο με τις μονές υποψηφιότητες.

 

Στην Καβάλα και το Παγγαίο όμως προμηνύονται ντέρμπι.