(φωτογραφία: Μάριος Λώλος) 

 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ

 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

 

ΤΡΙΤΗ 22 ΜΑΡΤΗ 6.30μμ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

 

 «Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών και στους πρόσφυγες.              

Οργανώνουμε την πάλη ενάντια στην παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και στις αποφάσεις κυβέρνησης - ΕΕ - ΝΑΤΟ, που φέρνουν τον πόλεμο, τον ξεριζωμό   και την προσφυγιά.».

 

Απευθύνουμε κάλεσμα οργάνωσης της δράσης ενάντια στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και στον κίνδυνο εξάπλωσης του πολέμου στην Αν. Μεσόγειο και στη Β. Αφρική με αποτέλεσμα νέες εκατόμβες αθώων θυμάτων, νέες προσφυγικές ροές. Με πρόσχημα τους πρόσφυγες, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ ζεσταίνουν τις μηχανές του πολέμου στην περιοχή.

 

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες του συνεχιζόμενου εγκλήματος των ΝΑΤΟ - ΕΕ στη Μέση Ανατολή. Πόλεμοι, επεμβάσεις, φτώχεια, βομβαρδισμοί για το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, τις ζώνες επιρροής οδηγούν χιλιάδες στον ξεριζωμό και την προσφυγιά. Μέσα από φωτιά και σίδερο φτάνουν στο Αιγαίο. Δίνουν μάχη με τα κύματα, ναυαγοί στα νησιά μας, με στόχο να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς άλλες χώρες. Μάνες με μωρά στην αγκαλιά, νέοι και παιδιά συνεχίζουν με τα πόδια το ταξίδι τους προς την επιβίωση. Την ίδια ώρα όμως η Συνθήκη Σένγκεν, η πολιτική της ΕΕ τους κλείνει την πόρτα και τους στοιβάζει στην Ελλάδα, χωρίς ούτε τα στοιχειώδη. Στο κρύο, στη βροχή ή σε καταυλισμούς που αποτελούν ντροπή για κάθε άνθρωπο. Από την άλλη ο μόνος καημός της κυβέρνησης είναι να εφαρμοστούν οι αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

 

Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι σπουδαστές  δεν θα πρέπει να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια! Να μη γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα. Το εργατικό και λαϊκό κίνημα χρειάζεται να πάρει θέση, να μπει εμπόδιο στα πολεμοκάπηλα σχέδιά τους, να αντιταχθεί στη δράση των ιμπεριαλιστών. Να δυναμώσει το μέτωπο στις εθνικιστικές και φασιστικές αντιλήψεις που σπέρνουν την ξενοφοβία και το ρατσισμό.

 

Δυναμώνουμε την πάλης μας, αντιστεκόμαστε. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς που αγωνίζονται. Στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, που κυνηγημένοι από την απελπισία και το θάνατο αναζητούν ειρηνικό καταφύγιο. Απαιτούμε ανθρώπινους και αξιοπρεπείς χώρους προσωρινής φιλοξενίας και μέτρα για άμεση μεταφορά τους στα κράτη προορισμού τους με ευθύνη της ΕΕ και του ΟΗΕ.