Ο Λευτέρης Παπαχριστοδούλου, ένας Αθηναίος, που επισκέπτεται συχνά την Καβάλα και μένει σε αυτή για αρκετούς μήνες, με επιστολή του προς το KavalaNews.gr, εκφράζει τους προβληματισμούς του για την πόλη, και πως αυτή λειτουργεί.

 

 

Αναλυτικά ο κ. Παπαχριστοδούλου αναφέρει τα εξής:

“Καλή σας μέρα από ένα Αθηναίο, που επισκέπτεται συχνά την Καβάλα και διαμένει για πολλούς μήνες σε αυτή.

 

Διάβασα τα καλολογικά σας λόγια, στη σημερινή ηλεκτρονική έκδοση, για την πόλη και επιτρέψτε μου να σας παραθέσω την προσωπική μου άποψη για αυτήν.

 

Η περιοχή της Παναγίας και το κεντρικό τμήμα της πόλης είναι απαγορευτικό για μετακινηση (με καροτσάκι) μικρών παιδιών και ατόμων με κινητικά προβλήματα.

 

Όλες οι υπηρεσίες (ΙΚΑ, ΚΕΠ, Δημαρχείο, ΕΛΤΑ. ΚΤΕΛ, Φαρμακεία, Τράπεζες, κλπ)  κατοικοεδρεύουν στο κεντρικό παραλιακό τμήμα της πολης, με αποτέλεσμα τον κορεσμό του χώρου και ακόρεστο, εισπρακτικα, των χωρών στάθμευσης.

 

Το ηλεκτρικό δίκτυο της πόλης είναι εναέριο και σε πάμπολλες περιπτώσεις γειτνιάζει επικίνδυνα με τους εξώστες των πολυκατοικιών.

 

Η πολεοδομική εικόνα (με την είσοδο από την στροφή μετά την Τόσκα) της πόλης δίνει την εντύπωση κύβων του παιχνιδιού  Lego. Το δε ύψος των οικοδομημάτων δίνει την αίσθηση πολλαπλών πύργων

 

Φτάνει ως εδώ, η αρνητική μου τοποθέτηση, που γίνεται με φιλική και συμμετοχική διάθεση. Η πόλη σώζεται λόγω της θεάς και πρόσβασης στη θάλασσα, που αποτελεί ένα κύριο πλεονέκτημα της.

 

Ένα (πρόσφατο) επιπρόσθετο πλεονέκτημα είναι η άνοδος της ομάδας του ΑΟΚ στη Super League 2 και που θα φέρει επιπρόσθετους επισκέπτες.”