Στο κλειστό γυμναστήριο του Λιμένα της Θάσου διεξήχθη στις 6 και 7 Απριλίου η τελική φάση (final 4) του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής Γυναικών της Ένωσης σωματείων πετοσφαίρισης Θράκης-Ανατολικής Μακεδονίας.

 

Η διοργάνωση έγινε με την πρωτοβουλία του Αθλητικού Συλλόγου «Ανδροσθένης». 

 

Η ομάδα του Ανδροσθένη πέτυχε μία σημαντική επιτυχία, καθώς προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό, του Final Four του Δ' ομίλου της Β' Εθνικής. 

 

Παρά τον συγκλονιστικό αγώνα που έδωσαν τα κορίτσια της ομάδας δεν κατάφεραν να κατακτήσουν το κύπελλο. 

 

Αγωνίστηκαν απέναντι στην Νίκη Αλεξανδρούπολης στον τελικό χάνοντας με 3-1 σετ (26-24, 25-19, 17-25 κ 25-22).

Ήταν ένα διήμερο γεμάτο βόλεϊ για το νησί της Θάσου που για πρώτη φορά φιλοξένησε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση σε επίπεδο περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. 

 

Ο κόσμος αγκάλιασε τους αγώνες που διοργάνωσε η Α' Περιφέρεια Ε.Ο.ΠΕ./Ε.Σ.ΠΕ Θράκης-Ανατ. Μακεδονίας με τη συνεργασία του Ανδροσθένη και τις δύο ημέρες κατακλύζοντας το γήπεδο του Λιμένα. 

 

Τέσσερις ήταν οι πολύ δυνατές ομάδες που αναμετρήθηκαν διεκδικώντας τον τίτλο του πρωταθλητή: η Γ. Σ. Γ ΝΙΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, ο Μ. Γ. Σ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ, ο Α. Ο ΣΕΡΡΩΝ και ο Α. Σ ΑΝΔΡΟΣΘΕΝΗΣ ΘΑΣΟΥ. 

 

 

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών ήταν τα εξής:

Γ.Σ.Γ. Νίκη Αλεξανδρούπολης - Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός 3-0 (25-8, 25-12, 26-24)

Α.Ο. Σερρών - Α.Σ. Ανδροσθένης Θάσου 0-3 (22-25, 16-25, 18-25)

 

Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης που κέρδισε το τρόπαιο παίρνει ταυτόχρονα και την πρόκριση για την επόμενη φάση των μπαράζ που οδηγούν στην άνοδο στην Α2 εθνική κατηγορία.

 

Η ομάδα του Ανδροσθένη, στην πρώτη της συμμετοχή στο πρωτάθλημα φέτος, διέγραψε μια καταπληκτική πορεία αποσπώντας το ζεστό χειροκρότημα των θεατών.

 

Δείτε φωτογραφίες του Δημήτρη Αντωνάκη από τον τελικό.