Στο monobala.gr μίλησε ο προπονητής του ΑΟ Καβάλα, Τίμος Καβακάς, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως "ο στόχος θα είναι ξεκάθαρος και για τη νέα χρονιά, ξανά άνοδος. Είχαμε πει στο ξεκίνημα της προσπάθειας ότι θέλουμε ο ΑΟΚ να είναι στη Super League 1 σε δυο χρόνια." 

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Καβακά αναφέρουν τα εξής:

 

«Βάλαμε γερές βάσεις το καλοκαίρι»

 

Για τα πρώτα συναισθήματα μετά την άνοδο στη Super League 2 και αν ήρθε τόσο εύκολα όσο φάνηκε, ο Τίμος Καβακάς σημείωσε: «Είμαστε χαρούμενοι και ευχαριστημένοι, που πετύχαμε αυτό που εξαρχής είχαμε θέσει ως στόχο, το πρωτάθλημα και να αλλάξουμε κατηγορία. Δεν ήταν τόσο εύκολο όσο φαίνεται. Κάνοντας αναδρομή, περάσαμε πολλές δυσκολίες. 

 

Τα πράγματα δεν ήταν τόσο εύκολα όσο παρουσιάστηκαν. Έγιναν και λάθη, η ομάδα χτίστηκε από την αρχή. Δεν ήξερα καλά στην αρχή τον όμιλο και τις ομάδες, με βοήθησαν οι συνεργάτες μου.

 

Τον χειμώνα κάναμε διορθωτικές κινήσεις, είχαμε δυο τραυματισμούς από χιαστό, τον Βασιλόπουλο στην αρχή και τον Ραφαήλ Παπαδόπουλο μετά, είχαμε τη φυγή του Γκέντσογλου, όλα αυτά έπρεπε να τα διαχειριστούμε και το κάναμε. 

 

Οι ομάδες χτίζονται το καλοκαίρι και το χειμώνα κάνεις διορθωτικές κινήσεις, που μπορεί να σου βγουν, αλλά μπορεί και όχι. 

 

Το καλοκαίρι βάλαμε γερές βάσεις και θεμέλια και τα παιδιά άντεξαν. Και για αυτό ήταν μια από τις πιο ωραίες χρονιές, με τόσες πολλές επιτυχίες».

 

«Επαγγελματική ομάδα σε ερασιτεχνική κατηγορία – Ενέπνευσε τους πάντες ο Διαμαντίδης»

 

Για το πού θέλει να αφιερωθεί ο τίτλος και η άνοδος, είπε: «Η άνοδος έχει πολλούς αποδέκτες. Την επιτυχία την αφιερώνω στους παίκτες μου, είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Συνεπείς και επαγγελματίες σε όλη τη διάρκεια, παρότι η Γ’ Εθνική είναι ερασιτεχνική κατηγορία. 

 

Δημιουργήσαμε μια επαγγελματική ομάδα και δουλέψαμε με καλές συνθήκες εργασίας. Την αφιερώνω και στους συνεργάτες μου, που δούλεψαν για το αποτέλεσμα και την επιτυχία και ασφαλώς κομμάτι και μερίδιο του αποτελέσματος έχει και η διοίκηση. Ήταν συνεπής απέναντί μας και δημιούργησε τις συνθήκες για να κάνεις πρωταθλητισμό.

 

Η αρχή, η μέση και το τέλος της προσπάθειας είναι ο Γιάννης Διαμαντίδης. Ο πρόεδρος ενέπνευσε τους πάντες και στην περίπου 15ετή παρουσία μου ως προπονητής στο χώρο ήταν από τους ελάχιστους που ό,τι είπε το έκανε πράξη. Είναι σημαντικό, δεν έμεινε στα λόγια. 

 

Θα είναι μεγάλη επιτυχία για τον ΑΟΚ να συνεχίσει και του χρόνου στο τιμόνι, με νέες φιλοδοξίες και βάζοντας νέους στόχους, το έχει ανάγκη η ομάδα. 

 

Επίσης, αφιερώνουμε την άνοδο στον κόσμο, που στο τέλος στήριξε αυτή την προσπάθεια. Δε την αγκάλιασε όσο έπρεπε, αλλά ειδικά χθες (σ.σ. στη νίκη ανόδου με το Νέστο), με 3.000 κόσμο, νομίζω θα γίνει μια νέα αρχή. 

 

Η Καβάλα έχει κόσμο που τον χρειάζεται, όπως και ο Γιάννης Διαμαντίδης και από ηθικής πλευράς, έκανε τεράστιο αγώνα φέτος».

 

«Πιο δύσκολος ο τελευταίος μήνας»

 

Για το «κλειδί» και το σημείο υπεροχής έναντι τον άλλων στον όμιλο, που έφερε την επιτυχία πιο άνετα, επισήμανε: «Το πιο σημαντικό είναι ότι υπήρχε καλή συνεργασία, διοίκησης, προπονητών και παικτών. 

 

Είχαμε παίκτες με εμπειρία για το στόχο, έμπειρο τιμ που ήξερε να διαχειριστεί καταστάσεις πρωταθλητισμού, όλα παίζουν το ρόλο τους. Η ομάδα ήταν σοβαρή σε όλα τα παιχνίδια, συμπαγής, έπαιζε καλό ποδόσφαιρο και ενέπνεε σιγουριά. 

 

Κέρδισε στα ντέρμπι και δεν έχασε από κανέναν ανταγωνιστή της. Κάναμε μόνο μια ισοπαλία και μια ήττα, όλα τα άλλα νίκες. Οι συνδιεκδικητές μας έχαναν μαζί μας.

 

Υπήρχαν και άλλα δύσκολα ματς για εμάς. Ο πιο δύσκολος μήνας ήταν ο τελευταίος, ο Μάρτιος, γιατί δεν είχε ξεκαθαρίσει η κατάσταση και η διαφορά μας ήταν στους 6 βαθμούς. 

 

Είχαμε να παίξουμε με καλές ομάδες, Πανθρακικό, Νέστο Χρυσούπολης, τοπικό ντέρμπι με τη Δόξα στη Δράμα και με τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας, που είναι καλή ομάδα. Δύσκολη τετράδα και με ένα στραβοπάτημα ίσως μεγάλωνε η πίεση. Εκεί όμως μεγαλώσαμε τη βαθμολογική διαφορά και σφραγίσαμε την άνοδο, χθες με το Νέστο, όπου γίναμε πρωταθλητές».

 

«Δε φοβηθήκαμε ποτέ, ήταν δύσκολο να αποτύχουμε»

 

Για το αν φοβήθηκαν ποτέ την αποτυχία, απάντησε: «Η αλήθεια είναι ότι δεν φοβηθήκαμε ποτέ. Τα παιδιά πίστεψαν σε εμάς, εμείς σε αυτούς και όλοι είχαμε τη στήριξη της διοίκησης. Ήταν κοινή αποδοχή ότι δίκαια ανεβαίνουμε κατηγορία. Ακούω και ξέρω καλά τι γίνεται. 

 

Όλοι φέτος περάσαμε καλά, είχαμε οικογενειακό κλίμα, καθόλου εντάσεις μεταξύ μας, καλές σχέσεις και ασφαλώς θετικά αποτελέσματα. Με ηρεμία, ομοψυχία και καλό πνεύμα είναι δύσκολο να αποτύχεις».

 

«Πρέπει να αλλάξουν πολλά σε όλους τους τομείς»

 

Για το αν έχουν αρχίσει «ζυμώσεις» για την επόμενη μέρα της Καβάλας στη Super League 2, αν είναι θετικός να συνεχίσει, σημείωσε: «Η Καβάλα άλλαξε πολλά από την πρώτη μέρα αυτής της προσπάθειας, γρήγορα, κάτι που επίσης συνιστά μεγάλη επιτυχία. Πλέον όμως, σε μια ομάδα Β΄ Εθνικής, τα δεδομένα αλλάζουν.

 

Πρέπει λοιπόν να αλλάξουν πολλά σε όλους τους τομείς. Ο στόχος θα είναι ξεκάθαρος και για τη νέα χρονιά, ξανά άνοδος. Είχαμε πει στο ξεκίνημα της προσπάθειας ότι θέλουμε ο ΑΟΚ να είναι στη Super League 1 σε δυο χρόνια. 

 

Αυτό θα το ανακοινώσει επίσημα η ομάδα, αναλύοντας νέα δεδομένα και νέες συνεργασίες.

 

Προέχει να γίνουν διαδικασίες για την ομάδα, να γίνει ΠΑΕ, να γίνει συνέλευση που ακούω ότι ετοιμάζει ο Ερασιτέχνης, να μπουν θέματα σε μια σειρά. 

 

Όλοι μας θα πάρουμε σιγά-σιγά σειρά για να μιλήσουμε για το τι θα γίνει τη νέα χρονιά. Ό,τι και να γίνει, η σχέση Διαμαντίδη-Καβακά θα μείνει ως σχέση φιλίας, όχι μόνο επαγγελματικής συνεργασίας. 

 

Έκανα φίλο που θα κρατήσω για πάντα, είναι καταπληκτικός άνθρωπος. Έχει πολλά καλά, δε σε κοροϊδεύει, δε σε παραμυθιάζει και μακάρι να μην αλλάξει».

 

Για το αν θεωρεί ότι χρειάζονται αρκετές αλλαγές στο ρόστερ για τη νέα κατηγορία: «Παίζουν πολλά ρόλο για τον αγωνιστικό κορμό. Ακούγονται πολλά, όπως κάθε χρόνο στην Ελλάδα, πάντα υπάρχουν διαφοροποιήσεις και ανακατατάξεις, που δεν αποφασίζουμε εμείς. 

 

Άλλο σχεδιασμό κάνεις σε ένα όμιλο και άλλο σε δυο. Ανάλογα και τι άλλες ομάδες μετέχουν. Αν ο όμιλος είναι ένας, θα πρέπει να μπεις σε διαφορετική ενίσχυση και φιλοσοφία. Και στις δύο περιπτώσεις όμως, παιδιά που προσπάθησαν και βοήθησαν φέτος την ομάδα θα παραμείνουν δικαιωματικά. Είναι καλοί παίκτες και συνέβαλαν στο να πετύχει η Καβάλα το στόχο της».

 

«Να κερδίσουμε όλα τα ματς – Ευκαιρίες σε νέα παιδιά – Θέλουμε και το Κύπελλο»

 

Πώς θα πορευτεί όμως στο εξής η πρωταθλήτρια Καβάλα; Θα δώσει ευκαιρίες σε νέα παιδιά ή θα κυνηγήσει όλα τα ρεκόρ και τα σερί μέχρι τέλους; Ο προπονητής του ΑΟΚ θεωρεί ότι συνδυάζονται: Όπως τόνισε: «Όλα μας ενδιαφέρουν. Σκεφτόμαστε και τα σερί και τα ρεκόρ, όλες τις πρωτιές στις επιμέρους κατηγορίες που ήδη έχουμε από στατιστικής πλευράς. 

 

Μακάρι να βγάλουμε και τον πρώτο σκόρερ, ή τον Βασίλη Παπαδόπουλο ή τον Κοσμά Γκέκα ή και τους δυο μαζί (σ.σ. γέλια). Θέλουμε νίκες ως το τέλος. Όποιος είναι μέλος αυτής της ομάδας είναι και ικανός.

 

Οι τελευταίες εντυπώσεις μένουν. Θα προσπαθήσουμε να χρησιμοποιήσουμε και τα πιο νεαρά παιδιά, για να έχουμε εικόνα για όλους. Άλλωστε, γνωρίζουν τι παίζει η ομάδα, είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή και είναι ευκαιρία τους να δείξουν τι αξίζουν. 

 

Είναι καλοί χαρακτήρες, σε καλές ηλικίες, μπορούν να αποδείξουν ότι είναι άξια μέλη του ρόστερ. Και τα νέα παιδιά θα έχουν πάθος και διάθεση για νίκες. Θα συνεχίσουμε με την ίδια σοβαρότητα και περισσότερη ηρεμία για την απόδοσή μας. Πλέον πιο απελευθερωμένα, χωρίς την πίεση να κλειδώσουμε την άνοδο. 

 

Έχουμε δυο παιχνίδια και στα ημιτελικά του Κυπέλλου, μας ενδιαφέρει να κατακτήσουμε και αυτό τον τίτλο. Είχαμε και κάποια παιδιά που είχαν προβλήματα, έκαναν υπομονή και έπαιζαν αγώνες χωρίς προπόνηση»​.

 

«Να είναι η αρχή – Έχει δει τεράστιους παίκτες ο κόσμος»

 

Κλείνοντας, αναφέρθηκε πιο εκτενώς στους φιλάθλους της Καβάλας, αλλά και στο δέσιμο που είχε με την ομάδα και την πόλη, από τότε που την υπηρέτησε μια τριετία, ως παίκτης Α’ Εθνικής (1996-1999). 

 

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του στο monobala.gr: «Προσπαθώ να δικαιολογήσω τον κόσμο, έχω παίξει τρία χρόνια στον ΑΟΚ στην Α΄ Εθνική. Δυο ομάδες έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Η μια είναι η Βέροια, που ήμουν 6 χρόνια και διατέλεσα αρχηγός. Στεναχωριέμαι που οδεύει προς το Α΄ τοπικό. 

 

Έγιναν πολλά λάθη, εγκληματικά θα έλεγα, όχι τόσο από την τωρινή διοίκηση και φέτος, όσο πέρυσι από το προηγούμενο σχήμα. Άνθρωποι με τους οποίους η Βέροια έπεσε κατηγορία και μετά… εξαφανίστηκαν. 

 

Η δεύτερη ομάδα που αγαπώ και έχω στην καρδιά μου είναι η Καβάλα. Με έκανε γνωστό στην Α΄ Εθνική, πέρασα δύσκολο τραυματισμό το 1997, δυο φορές χιαστό στο ίδιο πόδι. Τα παιδιά μου γεννήθηκαν στην Καβάλα, έχει ξεχωριστή θέση για μένα, έζησα μεγάλες στιγμές, σημαντικές χαρές και εισέπραξα πολλή αγάπη.

 

Στη Γ΄ Εθνική δεν ήρθα για το οικονομικό ή άλλο λόγο, μόνο για την ομάδα Καβάλα και τον Γιάννη Διαμαντίδη. Σε όλες τις κακές στιγμές που ζήσαμε και ξέρουμε μόνο εμείς, θα μείνουν μόνο για εμάς, ήταν ο λόγος που κάναμε υπομονή και μας αφήνει γλυκιά γεύση το τέλος. 

 

Όπως προείπα, ο κόσμος ήρθε κοντά στην ομάδα τώρα στο τέλος. Έχει δει τεράστιους παίκτες, μεγάλα ονόματα. Τα τελευταία χρόνια ο ΑΟΚ ήταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Ο Ερασιτέχνης έτρεχε για όλα, να κρατηθεί η ομάδα όρθια και ήταν ο βασικός λόγος που δε βρέθηκε πιο κάτω η ομάδα. 

 

Το προηγούμενο διάστημα ήρθε ο κατάλληλος άνθρωπος και έγινε αυτό το πρώτο βήμα παραπάνω. Χθες νιώσαμε αυτό που θέλαμε να νιώσουμε όλη τη χρονιά, τη συμπαράσταση. Νιώσαμε αγάπη και χειροκρότημα και ευελπιστώ να είναι η αρχή».