Με 2 ομάδες και 30 παιδιά θα συμμετάσχει η ακαδημία μπάσκετ της Αγίας Βαρβάρας, στη μεγαλύτερη γιορτή Μίνι Μπάσκετ, στο “Jamboree MiniBasket” στη Δράμα, την Κυριακή 7 Απριλίου, από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. 

 

Σχετική ανακοίνωση της “Santa” αναφέρει τα εξής: 

“Jamboree Mini Basket 7 Απριλίου στο ΑΠΚ Δ. Κραχτίδης στη Δράμα. 

 

Με 2 ομάδες και συνολικά 30 παιδιά (αγόρια και κορίτσια) θα συμμετάσχει η Ακαδημία μας, στη μεγαλύτερη γιορτή Μίνι Μπάσκετ που διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης «Tο Jamboree MiniBasket» στη Δράμα, την Κυριακή 7 Απριλίου 2024, από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.  

 

Στην ανάπαυλα των αγώνων θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός τριπόντων και ελευθέρων βολών, με τους νικητές να λαμβάνουν αναμνηστικά δώρα.

 

 Η Ακαδημία μας έχει επιλεγεί φέτος από την ΕΟΚ, λόγω των προϋποθέσεων που πληροί, να συμμετάσχει στο πιλοτικό πρόγραμμα Healthy Hoops 4 All, το μοναδικό επίσημο πρόγραμμα για ακαδημίες από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και είναι η μοναδική επιλεχθείσα Ακαδημία της Καβάλας και μαζί με τον ΓΑΣ Κομοτηνής, μοναδικά μέλη του δικτύου Ακαδημιών της ΕΟΚ σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. 

 

Στο πλαίσιο  αυτό θα συμμετάσχει σε ένα μοναδικό τουρνουά  Jamboree Mini Basket, στο οποίο θα συμμετάσχουν πέντε   Ακαδημίες Καλαθοσφαίρισης της Δράμας (ΚΑΟΔ, Απόλλων, Τιτάνες, Ολυμπιακή Ακαδημία και ΤΕΣΣΕΡΑ)  και ο Πανσερραϊκός. Απευθύνεται σε αθλητές και αθλήτριες γεννημένους τα έτη 2012-2013.

 

Η αρχή του MiniBasket εγίνε το 1948 με τον Αμερικανό δάσκαλο Jay Archer, ο οποίος τροποποίησε τους κανόνες και τους έκανε πιο φιλικούς για τους αθλητές του MiniBasket. 

 

Οι κανόνες που ξεχώρισαν ήταν οι χαμηλότερες μπασκέτες καθώς και οι μικρότερες μπάλες σε μέγεθος και βάρος.  

 

Η παγκοσμία αναγνώριση του MiniBasket, ηρθε περίπου 20 χρόνια μετά , με τους ηγέτες του μπάσκετ, Robert Busnel, Anselmo Lopez καί Williams Jones να αναθερμαίνουν την ιδέα του Jay Archer. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το 1968, να οργανώσει η FIBA την διεθνή επιτροπή MiniBasket, η οποία αργότερα μετονομάστηκε σε FIBA Mini Basketball. 

 

Το 1991 διοργανώνονται πλέον τακτικά διεθνείς αγώνες με την ονομασία ‘’Jamboree’’. To όνομα αυτό προέρχεται από τις ινδιάνικες φυλές, οί οποίες συγκεντρώνονταν για να επιδείξουν τις ικανότητες, τις γνώσεις και την επιτυχία τους στην πολεμική τέχνη. 

 

Μία από τις βασικές ιδέες του MiniBasket, η οποία διακηρύχuηκε από τη FIBA…  ‘’Tο παιχνίδι του MiniBasket είναι διασκέδαση και ψυχαγωγία, όχι ανταγωνισμός’’.”