Κάλεσμα να βρεθούν οι εργαζόμενοι στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας την Πέμπτη (21/03), έκανε η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδας, έτσι ώστε να στηρίξουν τους εργαζομένους των Πετρελαίων της Καβάλας.

 

 

Η ανακοίνωση της ΟΕΧΒΕ αναφέρει τα εξής:

“Όλοι στη συγκέντρωση συμπαράστασης την Πέμπτη 21/3 και ώρα 9:00 στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας.

 

Οι εργαζόμενοι στα Πετρέλαια Καβάλας, συσπειρωμένοι στο Σωματείο τους, δίνουν έναν τιτάνιο αγώνα διαρκείας ενάντια στην ασυδοσία και αυθαιρεσία της ENERGEAN.

 

Το περίφημο «Σχέδιο Αναδιάρθρωσης» που εμπνεύστηκε η εργοδοσία με απολύσεις και μειώσεις προσωπικού, καταστρατήγηση ΣΣΕ και καταργήσεις επιδομάτων αποτέλεσε τη θρυαλλίδα μαζικής και συλλογικής αντίδρασης των εργαζομένων απέναντι σε ένα σκηνικό «γαλέρας» χωρίς μέριμνα για την ασφαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων.

 

Στις 21/12/2021 και ενώ 151 εργαζόμενοι αγωνίζονταν σθεναρά για την υπεράσπιση της ασφαλούς λειτουργίας του Εργοστασίου και τη διαφύλαξη των εργασιακών τους δικαιωμάτων, αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν σε μια ωμή παρέμβαση ποινικοποίησης των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

 

Η Ο.Ε.Χ.Β.Ε. και τα σωματεία μέλη της στηρίζουν τον αγώνα των εργαζομένων στα Πετρέλαια Καβάλας και του σωματείου τους «Το Βαρέλι» μέχρι την τελική τους δικαίωση.

 

Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε εργαζόμενους του κλάδου, συνδικάτα και την κοινωνία της Καβάλας να συμμετέχουν στη συγκέντρωση συμπαράστασης την Πέμπτη 21/3/2024 και ώρα 9:00 έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας.

 

Οι εργοδοσίες των Λιπασμάτων και των Πετρελαίων Καβάλας μεθοδεύουν τη μετατροπή ενός ολόκληρου νομού σε «Ειδική Οικονομική Ζώνη», σε ένα ιδιότυπο «HUB» νομιμοποίησης της εργοδοτικής παραβατικότητας.

 

Όλοι μαζί ενώνοντας τις φωνές και τις δυνάμεις, μπορούμε και επιβάλλεται να τους σταματήσουμε.”