Συνεχίζει τον αγώνα της η πρωτοβουλία πολιτών που έχει ως αίτημα τη δημιουργία μονάδας εντατικής θεραπείας παίδων στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

 

Η πρωτοβουλία συστάθηκε με αφορμή το θάνατο του 5χρονου Γιωργάκη από τη Θάσο στις αρχές του έτους.

 

Μετά και το θάνατο ενός ακόμη παιδιού 9 ετών από τον Έβρο, το κύμα συμπαράστασης έλαβε ακόμη πιο μαζικά χαρακτηριστικά.

 

Ήδη έχουν αγκαλιάσει την πρωτοβουλία δεκάδες σύλλογοι και φορείς ενώ ιδιαίτερη θέρμη έδειξε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης για το θέμα.

 

Η πρωτοβουλία πολιτών έχει βάλει ως στόχο να παραδώσει έως τις 15 Μαρτίου το ψήφισμά της στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ με όσο το δυνατόν περισσότερες υπογραφές.

 

Απευθύνει δε κάλεσμα σε όσους δεν το έχουν κάνει, να το κάνουν τώρα ώστε να δυναμώσει η φωνή για το δίκαιο αίτημα.

 

Βαρύνουσα σημασία έχουν οι αποφάσεις συλλόγων και σωματείων, μιας και εκπροσώπούν ακόμη περισσότερα άτομα.

 

Αρκεί και μόνο η αποστολή της φράσης "Υπογράφω το ψήφισμα της Πρωτοβουλίας για την δημιουργία Παιδιατρικής ΜΕΘ στην ΑΜΘ" από τον πρόεδρο ή τον γραμματέα ενός φορέα και η αποστολή με email στη διεύθυνση του Πολιτιστικού Συλλόγου "Η Γέννα" στο [email protected]

 

Η πρωτοβουλία πολιτών αγωνίζεται για το αυτονόητο δικαίωμα της πρόσβασης των βρεφών και νηπίων σε μονάδες εντατικής θεραπείας παίδων.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μια γεωγραφική περιοχή με πληθυσμό περίπου 600.000 κατοίκων, στις έξι περιφερειακές ενότητες Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Θάσου, Καβάλας και Δράμας δεν υπάρχει ούτε μία κλίνη ΜΕΘ παίδων, παρά το γεγονός ότι σε αυτή υπάρχουν και (υπο)λειτουργούν έξι νοσοκομεία και 20 κέντρα υγείας.

 

Για το θέμα μίλησε στο MEGA τις προηγούμενες ημέρες η εκπρόσωπος της πρωτοβουλίας Ειρήνη Κοντογεωργίου.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ