γράφει ο

Βασίλης Μυλωνάς

 

Ανήμερα της ονομαστικής του εορτής λειτούργησε για τελευταία «επίσημη» φορά ο π. Τιμόθεος στο ναό του Αγίου Δημητρίου Χρυσούπολης, μέρα Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2024.

 

Με μια απίστευτη σύναξη ιερέων από τον Δήμο Χρυσούπολης, τελέστηκε η θεία λειτουργία, φυσικά, πρωτοστατούντος του ιδίου του πατέρα Τιμοθέου. Τον τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος ενοριτών και όχι μόνο, καθώς και ο δήμαρχος Νέστου κ. Σάββας Μιχαηλίδης και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου μας κ. Γεώργιος Κέλλης.

 

Στον σύντομο «αποχαιρετισμό» του ο π. Τιμόθεος ευχαρίστησε το εκκλησίασμα, τους ιεροψάλτες, τους επιτρόπους και ιδιαίτερα τους παραβρισκόμενους ιερείς, που αποκάλεσε πνευματικά του παιδιά. 

 

Συγκινημένος, επιβεβαίωσε τους ενορίτες του, ότι παρέδωσε μεν τα χαρτιά του για συνταξιοδότηση, αλλά δεν θα τους λείψει. «Με αγαπήσατε και σας αγάπησα, είπε. Θα είμαι κοντά σας, για όσον καιρό θα μου δίνει δύναμη ο Θεός…».

 

Μετά τη θεία λειτουργία δόθηκε δεξίωση στην αίθουσα της εκκλησίας, με καφέ και εδέσματα που ετοίμασαν οι ακούραστες γυναίκες που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς στο Τραπέζι της Αγάπης της Ενορίας του Αγίου Δημητρίου Χρυσούπολης. 

 

Το μεσημέρι ο εορταζόμενος π. Τιμόθεος πρόσφερε φαγητό σε πάνω από εβδομήντα άτομα σε γνωστό εστιατόριο της Χρυσούπολης.

 

 

Σύντομο βιογραφικό του π. Τιμόθεου

 

Γεννήθηκε το 1948 στο Μοναστηράκι Νέστου, με το όνομα Πέτρος Αραμπατζάκης. Μετά το εξατάξιο Γυμνάσιο φοίτησε με επιτυχία στη Εκκλησιαστική Σχολή Ξάνθης και στη συνέχεια, επίσης με επιτυχία στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 

 

Μετά τις σπουδές του υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος αξιωματικός Τεθωρακισμένων. Το 1972 χειροτονείται στον Άγιο Δημήτριο Χρυσούπολης ως Διάκος και την ίδια χρονιά ως Πρεσβύτερος. Υπηρετεί αρχικά σε διάφορες ενορίες της Καβάλας και το 1976 «επιστρέφει» στον Άγιο Δημήτριο ως Αρχιερατικός Επίτροπος. 

 

Μέσα στο 1976 παίρνει τον τίτλο του Αρχιμανδρίτη. Από τότε λειτουργεί στον αγαπημένο του Ναό για περίπου 48 συναπτά έτη. Δίδαξε στο τότε Εκκλησιαστικό Φροντιστήριο Νέας Καρβάλης, στο Γυμνάσιο Κεραμωτής και στο Λύκειο Χρυσούπολης. «Αγάπησα και αγαπήθηκα», λέει και ξαναλέει, ο π. Τιμόθεος, που ποτέ δεν εγκαταλείπει και το ξεχωριστό χιούμορ του. Λόγω της γιορτής του, αλλά και της συνταξιοδότησής του εισέπραξε πολλές αγκαλιές και φιλιά από πλήθος κόσμου. 

 

Του ευχόμαστε «χρόνια πολλά και ο Θεός να του χαρίζει δύναμη και υγεία!».