Ένα αφιέρωμα για δέκα σημεία και εμπειρίες στην Ελλάδα που θα κάνουν την έλευση του 2024 ακόμη πιο ξεχωριστή έκανε το travel.gr. Πρώτος προορισμός είναι η Καβάλα.

 

Κάθε νέο έτος σηματοδοτεί μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για ενδοσκόπηση και απολογισμό. Είναι όμως και η απαρχή ενός νέου μικρού πλάνου ζωής μέσα στα ημερολογιακά όρια που θέτει το 12μηνο κάθε χρονιάς. Είναι η ιδεώδης στιγμή που όχι μόνο θα μας φέρει στο κοινό τραπέζι με τους ανθρώπους που αγαπάμε αλλά θα μας ανοίξει στον χάρτη τα σχέδια των νέων στιγμών που θα μοιραστούμε μαζί τους.

 

Με αυτό το σκεπτικό, που θέλει τον νέο χρόνο ευκαιρία ταξιδιωτικών εμπειριών, επιλέξαμε 10 σημεία και εμπειρίες, που θα κάνουν την έλευση εν προκειμένω του 2024 ακόμη πιο ξεχωριστή.

 

Μέρη που απλώνονται από τη Βόρεια έως τη Νότια Ελλάδα και αγκαλιάζουν όρη και θάλασσες, «γεννώντας» εμπειρίες πολύτιμες στα τέσσερα σημεία της επικράτειας για όσους θελήσουν να τα επισκεφθούν.

 

Περπάτημα στην Παλιά Πόλη της Καβάλας

 

Η Παλιά Πόλη είναι γνωστή και ως συνοικία Παναγίας. Είναι γεμάτη χρώματα και αρώματα, προικισμένη με πλακόστρωτα σοκάκια και υπέροχη θέα. Τα σπίτια της είναι φέρουν ξύλινους εξώστες και ολάνθιστους κήπους και αυλές. Παραδοσιακά ταβερνάκια, ιστορικά μνημεία και νεοκλασικά δένουν με τη φυσική ομορφιά της Καβάλας και συμπληρώνουν την ιδιαίτερη εικόνα της.

 

Οι άλλες εμπειρίες στην πόλη

 

Είναι το γενναιόδωρο οθωμανικό παρελθόν, όπως αποτυπώνεται στο εμβληματικό κτήριο του Ιμαρέτ, που λειτουργεί ως ξενοδοχείο και μνημείο και την οικία του Μεχμέτ Αλή Πασά, στοιχεία που συνέχουν την ιστορία του τόπου, λειτουργώντας ως γέφυρα ανάμεσα σε παρελθόν και παρόν. Είναι η απρόσμενα πλούσια για τα δεδομένα της πόλης γαστρονομική σκηνή, που περιλαμβάνει εκλεκτό σουβλάκι, υπέροχους ψαρομεζέδες αλλά και μιας εσάνς υψηλής γαστρονομίας. 

 

Η Καβάλα, η πόλη του καπνού και των κουραμπιέδων, το πεδίο μετάβασης από την αρχαία Μακεδονία στον αστικό βιομηχανικό κόσμο, ο τόπος του Γιώργου Χειμωνά και του Μοχάμετ Άλι Πασά αξίζει να περπατηθεί από άκρη σε άκρη και είναι σίγουρα ένας από τους πιο όμορφους προορισμούς για να υποδεχτείτε τη νέα χρονιά, κατά προτίμηση από την Ακρόπολή της, όπου από θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε μια μοναδική εικόνα της πόλης από ψηλά.

 

Διαβάστε όλο το αφιέρωμα ΕΔΩ