Ο 35χρονος εργάτης, Γιάννης Καραβούζης, με καταγωγή από τη Θάσο, έχασε την ζωή του σε εργατικό δυστύχημα, που σημειώθηκε το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου σε εργοτάξιο της ΔΕΥΑΡ στο Ατσιπόπουλο, στο Ρέθυμνο της Κρήτης.

 

Ο Γιάννης Καραβούζης, ζούσε τα τελευταία πέντε χρόνια στο Ρέθυμνο. Ήταν αρραβωνιασμένος και σε ένα μήνα, τον Φεβρουάριο, επρόκειτο να παντρευτεί με την αγαπημένη του, Μαρία Καμαρίτη, από το Ρέθυμνο. 

 

Εργαζόταν ως ξενοδοχοϋπάλληλος για τέσσερα χρόνια και είχε αποφασίσει το τελευταίο διάστημα και ενόψει του γάμου, να ενισχύσει το οικογενειακό εισόδημα. 

 

Έτσι, αποδέχθηκε την πρόταση, όπως λέει η οικογένεια του, να εργαστεί περιστασιακά ως εργάτης στο συγκεκριμένο εργοτάξιο.

 

Όπως λέει η οικογένεια του στο goodnet.gr, την πρώτη μέρα που εργάστηκε εκεί έχασε και τη ζωή του με τραγικό τρόπο, όταν παρασύρθηκε από μηχάνημα και τραυματίστηκε θανάσιμα.

 

Οι γονείς του, Στέλιος και Βασιλική Καραβούζη, μαζί με τον αδερφό του, βρίσκονται το τελευταίο διάστημα στο Ρέθυμνο και αναζητούν απαντήσεις, για το πως συνέβη το δυστύχημα.

 

Αναζητούν δικαίωση για την μνήμη του Γιάννη, και αναφέρουν πως δεν ήταν «περαστικός», ούτε «επισκέπτης» στο εργοτάξιο. Μαζί με τον δικηγόρο τους Μανώλη Πετρακάκη, κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

 

«Εργατικά ατυχήματα γίνονταν και θα γίνονται. Σημασία έχει, όμως, να αναγνωρίζουμε και τα λάθη μας. Κι εδώ οι κύριοι αυτοί όχι μόνο δεν αναγνώρισαν τα λάθη τους, δεν αναγνώρισαν καν τον νεκρό. Δεν έχουν φανεί πουθενά μέχρι τώρα, σε κανέναν, και το μόνο που έκαναν ήταν να διοχετεύουν ψέματα, ότι ήταν περαστικός, ότι ήταν συγγενής, οτιδήποτε. Και γι’ αυτό για να σπιλώσουν την μνήμη του γιου μου. Από εκεί και πέρα θα αναλάβει η ελληνική δικαιοσύνη.

 

Εγώ θέλω να δικαιωθεί η μνήμη του παιδιού μου. Αν δεν ήταν η σύντροφός του εδώ, το παιδί μου θα ήταν στα αζήτητα. Ούτε ένα συλλυπητήρια δεν πήραν να μας πουν. Μιλάμε για φόνο. Τέλειωσαν την δουλειά τους και έφυγαν», είπε ο κ. Στέλιος Καραβούζης στην Κρητική Επιθεώρηση.

 

Το τραγικό εργατικό δυστύχημα φέρνει για μια ακόμα φορά στην επικαιρότητα το θέμα των μέτρων ασφαλείας στα εργοτάξια. Αυτό επισημαίνει και ο δικηγόρος της οικογένειας, Μανώλης Πετρακάκης, που σημειώνει: «Η οικογένεια και η σύντροφος του άτυχου Γιάννη κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τον θάνατό του. 

 

Κάποιοι προσπάθησαν να αποπροσανατολίσουν τις έρευνες με καθοδηγούμενα δημοσιεύματα αλλά δεν πρόκειται να πετύχουν κάτι. 

 

Ο Γιάννης έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας λόγω της εγκληματικής αμέλειας του χειριστή του σκαπτικού μηχανήματος και της παντελούς έλλειψης μέτρων ασφαλείας στο εργοτάξιο. 

 

Αν αυτά τηρούνταν δεν θα είχε επέλθει το τραγικό γεγονός. Πέραν του χειριστή υπάρχουν και άλλοι υπεύθυνοι που θα προκύψουν στην πορεία. Μέλημα μας είναι η ανάδειξη της αλήθειας και η παραπομπή στην δικαιοσύνη των υπευθύνων για τον θάνατο του Γιάννη».

 

Το ζήτημα για την οικογένεια Καραβούζη είναι να βγει η υπόθεση στο φως της δημοσιότητας. Να δικαιωθεί η μνήμη του Γιάννη και να μην χάσει κανείς άλλος άνθρωπος άδικα τη ζωή του.