Ο Κεχρόκαμπος, είναι χωριό του Δήμου Νέστου της περιφερειακής ενότητας Καβάλας. Στις αρχές του 20ού αιώνα ήταν ένα από τα μεγαλύτερα χωριά του νομού Καβάλας, αφού έφτανε τους 1.800 κατοίκους.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής του 2021 πλέον, έχει 274 κατοίκους, από 359 που ήταν το 2011. Βρίσκεται σε υψόμετρο 360 μέτρων, στα όρη Λεκάνης.

 

Λόγω του μειωμένου αριθμού κατοίκων, είναι ένας τόπος που στερείται πολλών – αυτονόητων για άλλα μέρη της Ελλάδας – εκπαιδευτικών, μορφωτικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων για παιδιά και ενήλικες.

 

Έτσι, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Κεχρόκαμπου, αποφάσισε να «δημιουργήσει» σινεμά, μέσα στο σχολείο.

 

Αναλυτικά, σχετικό δελτίο Τύπου με την ανακοίνωση της δράσης αναφέρει:

 

Η μέρα που όλοι περιμέναμε έφτασε! Είναι γεγονός πια η υλοποίηση της ιδέας που είχε ο σύλλογος γονέων του δημοτικού σχολείου Κεχρόκαμπου για κινηματογραφικές προβολές τόσο για τα παιδιά όσο και για μεγαλύτερους.

 

Ο τόπος μας στερείται πολλών – αυτονόητων για άλλα μέρη της Ελλάδας – εκπαιδευτικών, μορφωτικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων για παιδιά και ενήλικες.

 

Έτσι, μετά από άδεια που μας παραχώρησε ο Δήμος Νέστου και την έγκριση δημάρχου και δημοτικών συμβούλων, (τους ευχαριστούμε πολύ για την παραχώρηση του ισογείου χώρο του δημοτικού σχολείου Κεχρόκαμπου) θα προβούμε, κάποιες μέρες του μήνα, σε κινηματογραφικές προβολές.

 

Για την υλοποίηση του παραπάνω στόχου δεν αρκούσε φυσικά μόνο η άδεια χρήσης του χώρου του θεάτρου.

 

Το βασικότερο κόστος που ήταν ο βιντεοπροβολέας, καλύφθηκε από την χορηγία της εταιρείας μαρμάρων «Ικτίνος», που είναι πάντα στο πλευρό μας. Την ευχαριστούμε από καρδιάς και την θεωρούμε ευεργέτη μας!

 

Το πανί προβολής ανήκει σε έναν άλλο μεγάλο χορηγό του σχολείου μας, το τυπογραφείο «Κοψίδας».

Ο μηχανισμός για την λειτουργία του πανί προβολής, είναι ευγενική δωρεά του Μπάμπη Σιδηροπούλου και τον ευχαριστούμε.

 

Ευχαριστούμε θερμά εθελοντές – μπαμπάδες του συλλόγου για την τοποθέτηση (Τάσο Ν., Γιάννη Π.).

 

Ένα τεράστιο «ευχαριστώ» στην «στυλοβάτη του πολιτισμού» του τόπου μας, την πρώην πρόεδρο (επί σειρά ετών) του πολιτιστικού συλλόγου Κεχρόκαμπου, κ. Μαρία Φανερωμένου, που όχι μόνο αγκάλιασε με την θερμή ιδέα των βίντεο προβολών αλλά μας βοήθησε να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια, δωρίζοντας μας μια μηχανή παρασκευής ποπ κορν, την οποία θα θέσουμε σε λειτουργία στην επίσημη Α’ προβολή.

Έτσι χθες, Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023, είχαμε την πρώτη δοκιμαστική προβολή στις 17:30.

 

Οι θεατές (μικροί, μεγάλοι) παρακολούθησαν την ταινία "Κλάους, το μυστικό των Χριστουγέννων" (παραγωγής 2019)

 

Η είσοδος ήτανε και θα είναι ελεύθερη.

 

Προσεχώς θα ενημερωθείτε για το πρόγραμμα προβολής ταινιών.